Tampereen Infran yhtiöittäminen etenee jälleen – uuden yhtiön ja kaupungin välinen työnjako saatiin ratkottua - Tampere - Aamulehti

Yli 300 työntekijän Tampereen Infran yhtiöittäminen etenee – uuden yhtiön ja kaupungin välinen työnjako saatiin ratkottua

Kaupunginhallituksen konsernijaosto esittää kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle, että Tampereen Infra liikelaitos yhtiöitetään vuoden 2020 alusta alkaen. Lopullinen päätösvalta asiassa on valtuustolla.

Tampereen Infra huolehtii muun muassa katujen kunnossapidosta.

9.5.2019 7:56

Aamulehti

Valtuuston viime marraskuussa valmisteluun palauttama Tampereen Infra liikelaitoksen yhtiöittäminen etenee. Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti tiistaina esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että Infran yhtiöittäminen toteutetaan vuoden 2020 alusta.

Valtuusto katsoi marraskuussa, että ennen yhtiöittämisestä päättämistä on saatava selkeä ratkaisu työnjaosta kaupungin ja perustettavan yhtiön välillä.

Rajapintaselvityksen perusteella parhaana vaihtoehtona pidetään sitä, että keskeiset rakennuttamisen toiminnot keskitetään kaupunkiympäristön palvelualueelle ja kunnossapito- sekä paikkatietopalvelut uuteen Infra oy:öön. Tämä tuli myös konsernijaoston esitykseksi.

Työnjakoa perustellaan muun muassa sillä, että rakennuttamisen keskittäminen kaupunkiympäristön palvelualueelle vahvistaa ja ylläpitää kaupungin kannalta strategisiksi katsottuja toimintoja, kuten maankäytön kehittämistä ja suuria infrahankkeita.

Kunnossapidon ja paikkatietopalvelujen keskittämisen Infra oy:öön puolestaan katsotaan parantavan infrayhtiön mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen.

Yksi merkittävimmistä yhtiöistä

Jaosto esittää kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle niin ikään, että Tampereen kaupunki sijoittaa yhteensä miljoona euroa uuden yhtiön omaan pääomaan. Liiketoiminnan kauppahintana olisi liiketoimintakaupassa siirtyvien omaisuuserien kirjanpitoarvo vähennettynä siirtyvien vastuiden määrällä.

Mikäli uusi yhtiö päätetään perustaa, se toimii niin sanottuna in house -yhtiönä eli kaupungin sidosyksikkönä, jolloin kaupunki voi ostaa siltä palveluita kilpailuttamatta. Yhtiö kuuluisi Tampereen kaupunkikonserniin ja olisi kokonaan kaupungin omistama.

Yhtiöstä muodostuisi liikevaihdon ja henkilöstön lukumäärän perusteella yksi merkittävimmistä Tampereen kaupungin omistamista yhtiöistä.

Tampereen Infra

Tampereen kaupungin liikelaitos, jonka yhtiöittämistä on valmisteltu. Yhtiöittämisestä päättää valtuusto.

Tarjoaa yhdyskuntatekniikan paikkatietopalveluja, kunnossapito- ja rakentamispalveluja sekä kuljetus- ja korjaamopalveluja Tampereen kaupungin sisäisille asiakkaille. Linja-autojen korjaus- ja huoltotoiminta kuului aiemmin Infralle, mutta se siirrettiin toukokuussa 2018 TKL:lle.

Liikevaihto 2018: 53,2 miljoonaa euroa. Liikeylijäämä 2,3 miljoonaa euroa.

Henkilöstö 2018: Vuoden lopussa vakituisia työntekijöitä oli 327.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut