Elli Aaltonen työelämäprofessoriksi Tampereen yliopistoon - Tampere - Aamulehti

Elli Aaltonen jäi eläkkeelle Kelasta ja sai pestin Tampereen yliopistosta – aloittaa osa-aikaisena työelämäprofessorina

Elli Aaltonen on työskennellyt aiemmin myös muun muassa Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajana sekä läänin sosiaali- ja terveysneuvoksena. Hän on entinen Tampereen yliopiston opiskelija.

Tuore työelämäprofessori Elli Aaltonen haluaa antaa sote-osaamisensa Tampereen yliopiston käyttöön.­

8.1.2020 9:00 | Päivitetty 8.1.2020 9:41

Aamulehti

Tampereen yliopisto on kutsunut yhteiskuntatieteiden tohtori, dosentti Elli Aaltosen työelämäprofessoriksi vuoden 2020 alusta alkaen. Professuuri on kolmivuotinen ja osa-aikainen.

Aaltonen jäi vuoden alusta eläkkeelle Kelan pääjohtajan tehtävästä 66-vuotiaana.

– Ensimmäisen akateemisen tutkintoni tein juuri Tampereen yliopistossa. Haluan nyt tuoda tietoni ja kokemukseni sosiaali- ja terveydenhuollosta sekä koko sosiaaliturvasta ja sen uudistamisesta korkeakouluyhteisön käyttöön. Pidän erittäin merkittävänä kestävän hyvinvointipolitiikan tematiikkaa ja tämän asian monialaista kehittämistä, sanoo Aaltonen.

Aaltonen on työskennellyt muun muassa Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajana sekä läänin sosiaali- ja terveysneuvoksena. Hänellä on kokemusta kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveysjohtamisesta sekä EU:n kehittämishankkeista.

Aaltonen on toiminut myös aktiivisesti luottamustehtävissä järjestösektorilla kuten Sosiaali- ja terveys ry:ssä, Vanhustyön keskusliitossa sekä kansainvälisissä sosiaalipolitiikan ja sosiaalivakuutuksen järjestöissä.

Rakentaa yhteistyötä rajapinnoissa

Työelämäprofessuurin perustamisessa aktiivisesti toimineen yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaanin, Juho Saaren, mukaan Aaltonen tuo mukanaan laajan sosiaali- ja terveyspolitiikan osaamisen sekä poikkeuksellisen kattavat yhteiskunnalliset suhteet sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

– Elli Aaltonen osallistuu sosiaali- ja terveyspolitiikan tutkimuksen kehittämiseen Tampereen yliopistossa osana yliopiston profiloitumista. Hänen keskeinen tehtävänsä on rakentaa yhteistyötä ja uusia innovatiivisia avauksia yliopiston strategisten kärkien rajapinnoissa, sanoo dekaani Juho Saari.

Aaltonen osallistuu myös perus- ja jatkokoulutukseen yliopistossa. Hänen työpanoksensa on käytettävissä myös ajankohtaisten sosiaali- ja terveyspoliittisten uudistusten valmistelussa sekä yliopiston toimintatapojen kehittämisessä.

– Työelämä- ja industry professorien nimittämisen tavoitteena on vahvistaa yliopiston vuorovaikutusta yhteiskunnan eri toimijoiden välillä, Suomessa ja kansainvälisesti. Tehtävät eivät ole yliopistolain mukaisia professorin tehtäviä ja akateemisten meriittien sijaan valinnassa painottuvat merkittävät ansiot niin yksityisellä kuin julkisella sektorillakin. Olemme Tampereen yliopistossa erittäin iloisia siitä, että saamme Aaltosen työelämäprofessoriksi, sanoo rehtori Mari Walls.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?