Hulevesimaksujen laskutus tältä vuodelta alkaa pian Tampereella - Tampere - Aamulehti

Tampere aloittaa pian hulevesimaksujen laskutuksen tältä vuodelta – Samalla osa pientaloasujista odottaa yhä hulevesilaskuaan viime vuodelta

Tampereen kaupungin mukaan vuoden 2018 hulevesimaksujen laskutuksessa on ollut merkittäviä ongelmia. Osa kiinteistöistä saakin hulevesimaksujen laskun maksettavakseen takautuvasti.

Vuoden 2018 hulevesimaksujen laskutuksessa on ollut Tampereella merkittäviä ongelmia. Osa kiinteistöistä saa 50–250 euron suuruisen laskun maksettavakseen takautuvasti.

14.11.2019 6:58

Aamulehti

Kuluvan vuoden hulevesimaksun laskutuksen on tarkoitus alkaa Tampereella marraskuun loppupuolella. Tavoitteena on, että kaikki hulevesilaskut olisi lähetetty viimeistään tammikuussa 2020.

Ennen kuin varsinaisia laskuja päästään lähettämään, edessä on vielä viime vuoden hulevesimaksujen laskutuksen viimeistely.

Tampereen kaupungin mukaan vuoden 2018 hulevesilaskutuksessa on ollut merkittäviä ongelmia.

Kuntarekisterin rekisteritietojen puutteiden vuoksi osa laskuista on jäänyt muodostamatta. Kiinteistötiedoista saatujen täydennysten myötä viime vuoden hulevesimaksuja laskutetaan nyt takautuvasti.

Suurin osa laskuttamatta jääneistä kohteista on kaupungin mukaan pientalokiinteistöjä. Näitä kiinteistöjä odottava lasku on tontin koosta riippuen vuoden 2018 taksan mukaisesti 50–250 euroa.

Kaupungin mukaan laskujen osoitetietoja on nyt korjattu ja muistutusten perusteella laskuja on myös tarkistettu.

Hulevedellä tarkoitetaan maan pinnalta, rakennusten katoilta ja muilta vastaavilta pinnoilta pois johdettavaa sade- ja sulamisvettä.

Hulevesimaksu Tampereella

Hulevesimaksu otettiin käyttöön Tampereella vuonna 2018.

Hulevesimaksuilla on tarkoitus kerätä noin 5,6 miljoonaa euroa vuodessa ja kattaa hulevesijärjestelmästä kunnalle aiheutuvia kustannuksia.

Vuonna 2019 hulevesi määräytyy kaavayksikön asemakaavan mukaisen käyttötarkoituksen ja pinta-alan mukaan. Kerrostalokiinteistöjen maksuissa huomioidaan myös kerrosala.

Maksua peritään Tampereen hulevesijärjestelmän vaikutusalueelta. Siihen kuuluvat asemakaava-alueet, pois lukien ranta-asemakaava-alueet ja Polson asemakaava-alue.

Viime vuonna hulevesitaksoissa oli kolme maksuluokkaa, tänä vuonna viisi.

Maksu koostuu 30 euron perusmaksusta ja tontin pinta-alan mukaan määräytyvästä neliöhinnasta. Maksuluokille on määritelty omat maksimimaksunsa, jotka vaihtelevat 100 ja 10 000 euron välillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos