Aluenopeusrajoitus 30 km/h laajenee nyt myös Tampereen eteläosiin – alueelle tulossa myös hidasteita - Tampere - Aamulehti

Aluenopeusrajoitus 30 km/h laajenee nyt myös Tampereen eteläosiin – alueelle tulossa myös hidasteita

Tavoitteena on saada uusi aluenopeusrajoitus voimaan keväällä 2021.

Ajonopeudet vaikuttavat liikenneonnettomuuksien todennäköisyyteen ja vakavuuteen. Alempi nopeus parantaa kuljettajan havaintomahdollisuuksia ja lyhentää jarrutusmatkaa.

9.1.2020 10:58

Aamulehti

Aluenopeusrajoitus 30 kilometriä tunnissa on laajenemassa Tampereen eteläisiin kaupunginosiin eli Hatanpään, Härmälän, Lahdesjärven, Lakalaivan, Multisillan, Peltolammin, Rantaperkiön, Rautaharkon ja Sarankulman alueille.

Tavoitteena on saada uusi aluenopeusrajoitus voimaan keväällä 2021.

Alustavassa suunnitelmassa asuinalueiden nopeusrajoitus olisi 30 kilometriä tunnissa ja teollisuusalueiden 40 kilometriä tunnissa.

Rantaperkiön ja Härmälän läpi kulkevan Nuolialantien nopeusrajoitus olisi edelleen 40 kilometriä tunnissa. Lahdesjärven teollisuusalueella nopeusrajoitus laskee nopeuteen 40 kilometriä tunnissa, mutta Automiehenkadulle, Leppästensuonkadulle ja Vuoreksen puistokadulle nopeusrajoitukseksi jää 50 kilometriä tunnissa.

Anna palautetta

Alueiden asukkaat, toimijat ja siellä liikkuvat voivat antaa palautetta aluenopeusrajoitusehdotuksista 26. tammikuuta asti.

Kysely ja lisätietoa Tampereen nopeusrajoituspolitiikasta löytyy sivulta tampere.fi/liikenneturvallisuus.

Kyselyssä on mukana kartta nopeusrajoitusehdotuksista alueella.

Vastaajat voivat merkitä kartalle turvattomaksi kokemiaan paikkoja.

Hidasteita tulossa

Alueilla tehdään myös toimenpiteitä nopeusrajoituksen noudattamisen varmistamiseksi, esimerkiksi hidasteita tai suojateiden havaittavuuden parantamista.

Vastaajat voivat merkitä kartalle turvattomaksi kokemiaan paikkoja.

Rauhoittamistoimien suunnittelussa otetaan huomioon kyselyssä ilmoitetut turvattomat paikat ja muu palaute sekä liikennemäärät ja liikenneonnettomuudet.

Nopeusrajoitusjärjestelmän uudistamisesta päätettiin yhdyskuntalautakunnassa 29.12.2016. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen.

Useilla alueilla uusi aluenopeusrajoitus on jo tullut voimaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos