Tampereen Kansi: Areenan aitoin vuosivuokra on 70 000 euroa - Tampere - Aamulehti

Tampereen Kannen areenalta aition saa vuodeksi vuokralle 70 000 eurolla – Jos tilaa ei käytä itse, se on vuokrattava eteenpäin

Vuokrasopimus tehdään viideksi vuodeksi. Aitiosta on esteetön näkymä tapahtumapaikoille. Tapahtumiin on lisäksi ostettava pääsyliput.

Tällaiselta näyttää suunnittelukuvissa 40 asiakkaalle tarkoitettu ryhmäaitio.

15.10.2019 6:57 | Päivitetty 15.10.2019 8:17

Aamulehti

Tampereen rakenteilla olevasta Kannen areenasta vuokrattaville 46 aitiolle löydetään ottajat SRV:n hankekehitysjohtajan Kari Mäkelän mukaan syksyn kuluessa.

Vuokrattavien, 15–18 käyttäjän aitioiden lisäksi areenayhtiön hallinnointiin ja lyhytaikaiseen vuokrauksen jää kuusi 40 hengen ryhmäaitiota.

Areenan koko kolmas kerros on pyhitetty 52 aitiolle, joista avautuu esteetön näkymä tapahtumien keskipisteeseen eli tulevaan jääkiekkokaukaloon.

kolmanteen kerrokseen sijoittuu myös areenan ravintolamaailman lippulaivana toimiva suuri terassiravintola.

– Vuokrattavin aitioiden vuosivuokra asettuu noin 70 000 euroon. Sopimukset tehdään viideksi vuodeksi, ja lisäksi vuokraajan on ostettava liput vierailleen ja hankittava palvelut areenasta, selvittää Mäkelä.

– Aitioiden kysyntä on ollut erittäin suurta jo ennakkoon ja näyttää vahvasti siltä, että syksyn aikana kaikki vuokrattavissa olevat aitiot menevät kaupaksi.

40 hengen ryhmäaition voi vuokrata kokonaan omaa tilaisuutta varten tai useampi seurue voi nauttia tapahtumasta aitioelämyksenä.

Kuhunkin aitioon kuuluu henkilömäärän mukaiset katsomopaikat, joilta on esteetön näkymä areenalle.

Aitio-osio voidaan sulkea katsomotilasta, joka takaa täyden pimennysmahdollisuuden areenalle tarvittaessa. Tapahtumien yhteydessä jokaiselle aitiovieraalle tulee lunastaa pääsylippu kyseiseen tapahtumaan.

Vuokrattava edelleen, ellei omassa käytössä

Yrityksille tarkoitettujen aitioiden viiden vuoden sopimusmallissa sopimuskumppani velvoitetaan aition edelleenvuokraukseen silloin, kun tilalle ei ole omaa käyttöä.

– Edelleenvuokrauksen tavoitteena on aitioiden mahdollisimman korkea käyttöaste ja sen myötä vaivattomasti syntyvä vuokratuotto vuokralaiselle. Samalla huomattavasti useampi areenavieras pääsee nauttimaan tarjolla olevista elämyksistä aitiosta käsin, Kari Mäkelä sanoo.

Edelleenvuokraus tapahtuu loma-asunnoista tutun käytännön eli avoimen poolin kautta. Haluttaessa areenan lipunmyyntiyhtiö Lippu.fi hoitaa välityksen päävuokralaisen puolesta välityspalkkiota vastaan.

Tämä on 15–18 asiakkaalle tarkoitettu perusaitio, jotka on jo lähes vuokrattu.

Neuvottelutilaksi tai rento varustus

Tampereen Kannen areenan aitiot ovat monikäyttöisiä ja niitä on mahdollisuus hyödyntää myös areenan tapahtumien ulkopuolella esimerkiksi kokouksiin, yritystapahtumiin ja muihin tilaisuuksiin. Aitioihin on saatavilla myös kattavat catering-palvelut.

– Aitioita toimitetaan kahdella eri versiolla eli joko neuvotteluvarustuksella tai rennommalla varustuksella, jossa ei ole neuvottelupöytää.

Vuokrattavien aitioiden koot ja varustelu vaihtelevat hieman ja aition vuokrannut voi myös tietyiltä osin vaikuttaa sisustukseen.

Korjaus 15.10.2019 kello 8.16: Juttuun vaihdettu kuva, sillä perusaitiota esittävä kuva oli alun perin väärä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut