Pispalan koulun väistötilakyselyyn tuli satoja vastauksia enemmän kuin piti - Tampere - Aamulehti

Pispalan koulun väistötilakyselyyn tuli satoja vastauksia enemmän kuin piti – "Ei käynyt mielessäkään, että kysely halutaan tahallaan pilata"

Pispalan koulun remonttia on suunniteltu pitkään.

18.3.2019 17:54 | Päivitetty 18.3.2019 19:32

Pispalan koulun väistötiloista tehtyyn kyselyyn on tullut paljon enemmän vastauksia kuin koulun oppilailla on huoltajia. Kasvatus- ja opetusjohtaja Kristiina Järvelä Tampereen kaupungilta sanoo, että kysely lähetettiin Pispalan koulun oppilaiden vanhemmille. Kysely on lähetetty kaikille lasten huoltajille, joilla on Helmi-tunnus.

–Tänään on käyty läpi ja vastauksia on paria vaille kahdeksansataa, kun huoltajia on noin 350. Linkki on mennyt vain Pispalan koulun vanhemmiksi identifioiduille, Järvelä sanoo.

Pispalan koulun väistötilat ovat herättäneet paljon keskustelua. Osa vanhemmista vastustaa väistöä Vuorekseen.

Lue myös:Osa Pispalan koulun vanhemmista osoitti mieltä Tampereella – Katso video väistökeskustelun kiihkeästä tunnelmasta

E-lomakkeessa ei tunnistautumista

Kysely on tehty e-lomakkeella, jossa ei vaadita tunnistautumista. Joidenkin vanhempien mukaan kysely ei ole sovelias tarkoitukseensa, koska siihen voi vastata miten monta kertaa tahansa.

Järvelä sanoo, että kyselylomakkeessa kysyttiin lapsen luokka-astetta. Tiedossa on, miten paljon vastauksia kunkin luokan huoltajilta voi enintään tulla.

–Oletusarvona oli, että lasta kohti vastaajia on yhtä monta kuin huoltajia ja he vastaavat kerran. Emme ajatelleet, että tätä haluttaisiin väärinkäyttää.

Hän sanoo, että koskaan aikaisemmin vastaavaa ongelmaa ei ole tullut esiin. Tulevaisuudessa asiaan kiinnitetään enemmän huomiota ja tietoturvaosaamista päivitetään.

–Kun kysytään vanhempien mielipidettä heidän lastensa koulujärjestelyistä, niin meillä on luottamus ja haemme yhteistä ratkaisua. Olimme varmasti liian naiiveja ajatellessamme, että tällainen normaali kodin ja koulun yhteistyö toimii. Ei käynyt mielessäkään, että kysely halutaan tahallaan pilata.

Järvelä sanoo, että vastaajien ip-osoitteita ei ole vielä katsottu, mutta vastaustavasta voi päätellä, että yksi vastaaja on vastannut useamman kerran.

–Vastauksista näkyy, että vastauksia on kopioitu useampaan kertaan. Minuutin sisään on tullut useampi kymmenen täysin samaa vastausta. Vanhempien osalta tämä kysely on pilalla, Järvelä sanoo.

Oppilaat ovat vastanneet kyselyyn tunnilla nimettömästi ja oppilaiden osalta vastausten määrä on linjassa oppilaiden määrän kanssa. Henkilökunnalle osoitetussa kyselyssä vastauksia on enemmän kuin koulussa henkilökuntaa.

Järvelän mukaan ei ole paljon muuta vaihtoehtoa kuin se, että kyselyn sabotointi on vanhemmista lähtöisin.

Torstaina tiedoksi lautakunnalle

Kysely on avoinna vielä tänään Järvelä sanoo, että he eivät ole vielä tehneet päätöstä siitä, miten kyselyn vastausten kanssa nyt toimitaan.

Hänen mukaansa joukossa on myös asiallisia mielipiteitä puolesta ja vastaan, ja niitä luetaan joka tapauksessa. Järvelä sanoo, että vanhemmilta on tullut myös huolestuneita viestejä siitä, että remontti tarvitaan.

–Kysely on joka tapauksessa suuntaa antava, Järvelä sanoo.

Sivistys- ja kulttuurilautakunta saa kyselyn vastaukset tiedoksi torstaina. Päätöksen koulun väistötiloista tekee kasvatus- ja opetusjohtaja.

Edit 18.24 ja 19.30 : Kysely on auki vielä tänään, ei tiistain eikä torstain, kuten jutussa ensin luki.

Pispalan koulun väistötilat

Vuonna 1915 rakennettu Pispalan koulu tarvitsee mittavan peruskorjauksen.

Ensiksi väistötiloja suunniteltiin Pyynikintie kahteen, mutta tiloissa oli sisäilmaongelma.

Seuraavaksi selvitettiin väistötiloja koko koululle Hyhkyn kentälle, mutta poikkeuslupatyöryhmä eväsi ratkaisun. Sen jälkeen selvitettiin, minkä suuruiset tilat mahtuvat Hyhkyn koulun pihalle.

Nyt remontin ajaksi on tarjolla kaksi erilaista väistötilavaihtoehtoa.

1.–2.-luokkalaiset väistävät kummassakin tapauksessa Hyhkyn koulun pihalle siirrettävään koulurakennukseen, mutta luokille kolmannesta kuuteen on kaksi vaihtoehtoa. Joko heidät sijoitetaan Vuorekseen tai hajasijoitetaan.

Hajautetussa mallissa kuudesluokkalaisille osoitettaisiin koulutilat Rantaperkiöstä, jossa nuorisokeskus sijaitsee Hatanpään koulun tuntumassa. Alemmat luokat jaettaisiin Kaarilan kouluun ja Tampereen kansainväliseen kouluun Fistaan.

Vanhemmilta on tullut esitys väistötiloista Hyhkyn koulun kentälle, mutta pienempiä tiloja Hyhkyn koulun kentälle ei ole selvitetty.

Remontin on tarkoitus alkaa kesäkuussa 2019 ja se kestää puolitoista vuotta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos