Tohlopin luistelurata suljettiin - Tampere - Aamulehti

Suojasää päihitti auraajan, Tohlopin luistelurata suljettiin – Sarjakairaajaakin muistettiin: "Olisi kiva, jos hän olisi apuna silloin, kun tarvitaan"

Tuukka Tuominen on kiertänyt Tohlopin luistelurataa enemmän mönkijällä kuin luistimilla. Hän lupaa jatkaa auraamista taas ensi talvena.

18.3.2019 6:06

Tohlopin luisteluradan ylläpito on loppunut tältä talvelta. Radan auraaja Tuukka Tuominen päätti lopettaa radan ylläpidon sunnuntaihin, 17. maaliskuuta, koska sääennuste lupaa lähipäiviksi pelkkää vesisadetta ja räntää.

–Pintajää pehmenee auringossa, koska ei ole yöpakkasia. Jää alkaa puikkoontua ja sen kantavuus heikkenee.

Tuominen sanoo, että luistelukautta voisi pidentää vielä muutamalla päivällä, jos jäälle kairaisi parisataa reikää päivittäin. Talvella joku innostuikin kairaamaan jäähän runsaasti reikiä, mutta silloin siitä oli luistelijoille vain haittaa.

–Jään päällä on nyt vettä, joten rei´istä vesi valuisi takaisin jään alle. Talvella sarjakairaajan tekemistä rei´istä taas oli pelkästään hallaa, koska tekemällä reikiä hän pumppasi vettä jään pinnalle. Olisi kiva, jos hän olisi apuna silloin, kun tarvitaan, Tuominen sanoo.

Lue myös:Tohlopin retkiluisteluradan uusi jääkone maksoi vain 50 euroa – yksinkertaisella laitteella saa aikaiseksi uskomattoman hienon baanan

Lue myös:Sarjakairaaja iski Tohlopin retkiluisteluradalle – reikiä kahdenkymmenen metrin matkalla kummallakin puolen rataa: "On siinä saanut hiki päässä kairata"

Rata auki ennätysaikaisin

Luistelukausi alkoi Tohlopin luisteluradalla tällä kaudella jo 6. joulukuuta, mikä on radan nelikautisen olemassaolon aikana noin kuukautta aiemmin kuin aiempina kausina.

Rata sulkeutuu normaaliin aikaan. Vain viime vuonna kausi kesti kaksi viikkoa pidempään.

Jopa 2 000 kävijää päivässä

Tohlopin luistelurata sai alkunsa Tuomisen päähänpistosta vuonna 2016, koska hänen kotinsa lähellä ei ollut talvisia lähiliikuntapaikkoja. Niinpä hän päätti tehdä sen. Tuominen ylläpitää luistelurataa pääosin itse, joskin on saanut apua silloin, jos on ollut esimerkiksi sairaana tai matkoilla.

Tänä vuonna etenkin joulu-tammikuussa lunta satoi alinomaa aurattavaksi ja lingottavaksi.

–Olen itsekin ehtinyt luistimille, mutta enemmän minä olen mönkijällä kiertänyt rataa kuin luistimilla.

Rata on erittäin suosittu. Tuomisen mukaan se keräsi tänä talvena viikonloppuisin noin 1 500–2 000 luistelijaa päivässä.

Hän lupaa, että jälleen ensi talvena Tohlopissa on luistelurata liikkujien iloksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos