Näin Tammerkoski täyttyi taas – Pohjasta löytynyt aarresaalis jäi tällä kertaa ohueksi - Tampere - Aamulehti

Kuvasimme, kun Tampereen Tammerkoski täyttyi taas – Pohjasta löytynyt aarresaalis jäi tällä kertaa ohueksi

Näin koski täyttyi. Ensimmäisessä kuvassa koski tyhjänä alkuviikosta. Toisessa kuvassa koskea on täytetty 2,5 tuntia. Kolmannessa kuvassa koski jälleen täynnä kuvattuna lauantai-iltapäivänä 16.3.

16.3.2019 16:20

Koskinäkymät Tampereen keskustassa alkoivat palata normaaleiksi lauantaina kello kahdeksalta, kun koskea alettiin täyttää vedellä.

Tammerkoski tyhjennettiin maanantaina 11. maaliskuuta, koska Tampereen Sähkölaitos rakensi pohjalle kaukojäähdytysputken. Viimeksi koski tyhjennettiin vuosi sitten huhtikuussa. Tyhjentäminen kesti kymmenen tuntia.

Näin koski tyhjeni maanantaina:

Tampereen sähkölaitoksen verkkopäällikkö Marko Pajunen kertoo, että rakennustyöt sujuivat ongelmitta ja kosken uudelleentäyttö alkoi aikataulun mukaisesti.

Tyhjän Tammerkosken pohjasta on perinteisesti löytynyt kaikenlaista tavaraa pyöränraadoista puhelimiin ja ostoskärryihin. Mitä aarteita pohjasta tällä kertaa löytyi?

–Sieltä nostettiin kaksi pyörää ja yksi ravintolan terassituoli. Ei sen kummempaa. Emme tietenkään koko koskea käyneet läpi, mutta nämä olivat ne suurimmat, Pajunen kertoo.

Ja tältä näytti Patosillan kupeessa lauantaina, kun koskea oli täytetty 2,5 tuntia:

Tampereen Sähkölaitos muistutti ennen tyhjennystä erikseen, ettei kosken pohjalle ole asiaa rakennustöiden ja liukastumisvaaran vuoksi.

Viimeksi kun koski tyhjennettiin aarteenetsijöitä ja aarteita kuitenkin riitti. Voit katsoa viime vuoden aarteenetsijöiden löytöjä tästä.

Vesi täytti koskea hitaasti. Verkkopäällikkö Marko Pajusen mukaan täyttö on tehtävä maltilla. Tältä näytti, kun koskea oli täytetty 2,5 tuntia.

Iltapäivällä kolmelta Patosillan kupeessa näytti taas tavanomaiselta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos