Osa Pispalan koulun vanhemmista osoitti mieltä Tampereella – Käteen jäi kaksi väistövaihtoehtoa - Tampere - Aamulehti

Osa Pispalan koulun vanhemmista osoitti mieltä Tampereella – Katso video väistökeskustelun kiihkeästä tunnelmasta

Osa Pispalan koulun vanhemmista vastustaa Vuoresta väistöpaikkana, sillä koulumatka kestää noin 40 minuuttia ja esimerkiksi harrastaminen vaikeutuu.

13.3.2019 6:44

Pispalan koulun pihassa Tampereella osoitettiin tiistai-iltana kyltein mieltä Tampereen kaupungin väistötilaehdotusta vastaan. Kymmenien ihmisten joukko oli niin hiljainen, että apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) kysyi saapuessaan koululle, onko täällä mielenosoitus.

Etenkin Vuores-vaihtoehtoa vastustaneen mielenosoituksen jälkeen alkaneessa tiedotustilaisuudessa keskustelu kiihtyi niin, että Loukaskorpea pyydettiin häpeämään, kun hän sanoi, että remontin viivästyessä joku muu nappaa Pispalan koulun remonttiin varatut rahat.

Mieltään osoittaneet vanhemmat toivat tilaisuuteen kaksi Hyhkyyn tehtyä suunnitelmaa, joissa kaikki koululaiset sijoitettaisiin siirtorakennuksiin.

Kaupungin viranhaltijat ja vanhemmat kävivät välillä kiihkeää keskustelua väistöstä:

Lännen ja keskustan palvelualueen vastaava rehtori Petri Peltonen kehaisi vanhempien suunnitelmaa.

–Hyhkyn kentän käyttäminen olisi ihan kakkosvaihtoehtoni, mutta se ei ole meistä riippumattomista syistä mahdollinen, hän sanoi.

Peltonen vetosi siihen, että kaupungin poikkeuslupatyöryhmä ei antanut lupaa Hyhkyn kentän käyttämiseen väistön ratkaisussa. Työryhmä otti kantaa paikan käyttöön jo viime syksynä ja erilaiseen ratkaisuun kuin vanhemmat nyt esittävät.

Tampereen kaupungin apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) saapui mielenosoittajia tervehdittyään Pispalan koululle tiedotustilaisuuteen.

Neljäsluokkalaisen isä Juha Kallio kannattaa järkkymättä siirtorakennusten tuomista Hyhkyn kentän tuntumaan.

Kaupungin viranhaltijat pitivät tilaisuudessa varsin vankasti kiinni siitä, että 3.–6.-vuosiluokkien väistämisen suunnittelu jatkuu vaihtoehtoinaan Vuores tai jakautuminen useisiin tiloihin. Vuorekseen valmistuu elokuuksi uusia tiloja. Koululaisille järjestettäisiin Vuorekseen koulukuljetus.

Hajautetussa mallissa kuudesluokkalaisille osoitettaisiin koulutilat Rantaperkiöstä, jossa nuorisokeskus sijaitsee Hatanpään koulun tuntumassa. Alemmat luokat jaettaisiin Kaarilan kouluun ja Tampereen kansainväliseen kouluun Fistaan.

1.–2.-luokkalaiset väistävät joka tapauksessa Hyhkyn koulun pihalle siirrettävään koulurakennukseen.

1,5 vuoden väistö

Pispalan koulun oppilaille, huoltajille ja koulun henkilöstölle järjestettävä kysely väistötiloista avautuu keskiviikkona. Oppilaat vastaavat kyselyyn koulussa opettajien opastamina. Kysely päättyy maanantaina.

Osa paikalla olleista vanhemmista ihmetteli kyselyn kahta vaihtoehtoa.

–Kyselyssä on se laatikko, johon voitte antaa palautetta. Jos täällä kovasti toivotaan, että remontti siirtyy, on rahalle esimerkiksi Hyhkyn koulussa kovasti käyttöä, Loukaskorpi huomautti.

Päätös väistötiloista aiotaan tehdä vielä maaliskuun aikana. Koulutyö alkaisi remontoidussa Pispalan koulussa jälleen tammikuussa 2021.

Alun perin väistötilaksi osoitettiin Pyynikintie 2, mutta rakennus jouduttiin sulkemaan huonon sisäilman vuoksi.

Lännen ja keskustan palvelualueen vastaava rehtori Petri Peltonen kehaisi vanhempien suunnitelmaa Hyhkyn kentän käyttämisestä siirtorakennuksille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut