Nuori mies hyllytti korttinsa ajamalla 175 kilometrin tuntivauhtia Rantatunnelissa - Tampere - Aamulehti

Nuori mies hurjasteli isänsä autolla – nopeus kuudenkympin alueella Rantatunnelissa 175 kilometriä tunnissa

Suuri ylinopeus mitattiin puolenyön jälkeen sunnuntain vastaisena yönä. Kuvituskuva.

10.3.2019 16:29

175 kilometriä tunnissa 60 kilometrin nopeusrajoitusalueella Tampereen Rantatunnelissa. Tällaisen nopeuden poliisi mittasi sunnuntain vastaisena yönä kohti itää kulkeneelta henkilöautolta. Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo asiasta Facebook-sivullaan.

Poliisi pysäytti auton, ja kuljettajaksi paljastui isänsä autolla liikkeellä ollut nuori mies, jolla oli uunituore ajokortti. Kuljettaja menetti ajo-oikeutensa, ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lähes kolminkertaista vauhtia rajoitukseen nähden ajanut kuljettaja jäi kiinni sunnuntain vastaisena yönä hieman puolenyön jälkeen.

Poliisin Facebook-kirjoituksessa painotetaan, että tuollaisella nopeudella ajaminen kasvattaa riskiä joutua onnettomuuteen oleellisesti.

"Nopeusero myös muuhun liikenteeseen on hyvin suuri. On muille kuljettajille hyvin vaikeaa arvata sitä, että joku lähestyy takaa tuollaisella nopeuserolla. On myös selvää, että onnettomuuteen joutuminen tuollaisella nopeudella johtaa suurella todennäköisyydellä vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan, ja pelastustoimet tapahtuvat haastavissa tunneliolosuhteissa."

Poliisi tulee valvomaan ajonopeuksia Rantatunnelissa myös jatkossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos