Tampereen kansallismaisema muuttuu viikoksi – Tammerkosken tyhjentäminen on aloitettu - Tampere - Aamulehti

Tampereen kansallismaisema muuttuu viikoksi – Tammerkosken tyhjentäminen on aloitettu

Tammerkoski tyhjennettiin viimeksi Hämeensillan tukitolppien ja väliaikaisen kävelysillan tukien asentamisen ajaksi huhtikuussa 2018.

8.3.2019 17:45 | Päivitetty 11.3.2019 7:08

Tammerkosken kivistä pohjaa pääsee ihmettelemään taas tällä viikolla, kun koski kuivataan useaksi päiväksi tänään maanantaina. Tyhjennyksen oli määrä alkaa maanantaina jo kello 5 aamulla, mutta se päästiin aloittamaan vasta seitsemältä aamulla.

Koski tyhjennetään Tampellan ja Frenckellin vesivoimalaitoksilta lähtien aina Ratinan suvantoon saakka. Tyhjennys tehdään, jotta Tampereen Sähkölaitos pääsee asentamaan kosken pohjalle kaukojäähdytysputken.

Katso timelapse-videolta, kuinka koski tyhjeni viimeksi:

Putki kulkee Rongankadun päästä Vanhankirjastonpuistoon. Tampereen Sähkölaitoksen tiedotteen mukaan kaukojäähdytysverkko saadaan laajennettua Tammerkosken alituksen ansiosta kosken länsipuolelle. Ensimmäisiä asiakkaita tulevat olemaan Finlaysonin alueen kiinteistöt.

Työn tekee KVL-Tekniikka, joka työskentelee kolmessa vuorossa läpi vuorokauden. Vesi päästetään takaisin Tammerkoskeen viimeistään sunnuntaina, mutta jo ennen sitä, jos työt saadaan valmiiksi etukäteen.

Tampereen Sähköyhtiö muistuttaa, että työmaa-alue on yleisöltä suljettu ja Tammerkosken pohjalla kävely on kiellettyä, sillä loukkaantumisriski liukkailla kivillä on suuri.

Koristepääkallo, puhelimia, kävelykeppi, pelikortteja, tekohampaat. Kosken pohjasta löytyy kaikenlaista pientavaraa polkupyörien ja ostoskärryjen lisäksi. Kuva huhtikuulta 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos