Kymmeniä hoidettiin ensiavussa Tampereella liukkaiden teiden takia. - Tampere - Aamulehti

Liukkaiden teiden lopputulos Tampereella: Aivotärähdyksiä, ranne- ja nilkkamurtumia, pään haavoja – kymmeniä potilaita hoidettiin Acutassa viikonloppuna

Ensiapuun tuotiin lauantain vastaisena yönä normaalia enemmän humalassa kaatuneita potilaita. Kuva vuodelta 2018.

25.2.2019 15:21 | Päivitetty 25.2.2019 18:26

Pirkanmaalla oli viikonloppuna jopa hengenvaarallisen liukasta ja se näkyi myös Tampereen yliopistollisen sairaalan ensiavussa Acutassa.

Perjantaiaamusta sunnuntaille puoliltaöin ulottuvana aikana kirjattiin 24 potilasta, joiden tulosyy oli liukastuminen tai kaatuminen ulkona, kertoo akuuttihoidon toimialuejohtaja Sally Järvelä.

Hänen mukaansa kaikkia kaatuneita ei ole kirjattu tämän tulosyyn mukaan, joten kaatuneita on ollut enemmän.

Erikoislääkäri Anna-Maija Kuukka kertoi, että potilaita kävi perjantain ja lauantain välisenä yönä noin 60, kun tavanomaisena yönä heitä käy 20–30.

Ravintoloiden sulkemisaikaan nähtiin ruuhkahuippu, jolloin kaatuneita potilaita tuotiin ensiapuun viiden minuutin välein.

Lue myös:

Varo, nyt on todella liukasta! Spede-kävelyllä ja muutamalla muulla näppärällä vinkillä pysyt pystyssä – ja jos kaadut, tee se oikein

Suurin osa loukkaantuneista on Järvelän mukaan ollut "normaalin viikonlopun tavoin" humalassa kaatuneet ja päänsä lyöneet.

–Mukana on rannemurtumia, aivotärähdyksiä, pään haavoja, nilkkamurtumia, olkapäävammoja sekä pari polvivammaa, Järvelä kertoo.

Mennyt viikonloppu on ollut hänen mukaansa 10 prosenttia normaalia vilkkaampi tuki- ja liikuntaelimistön vammojen hoidossa.

Ruuhka-aika jatkuu Acutassa edelleen.

–Normaalin sairastavuuden lisäksi on flunssaa, influenssaa ja mahatautia, ja lisäksi jatkohoitopaikoista on pulaa, Järvelä sanoo.

Lue lisää:

Rekat jumittuivat pitkiksi jonoiksi jäisille teille: katso lukijan häkellyttävä video – Tamperelainen taksinkuljettaja sanoo, ettei ole edes tiennyt, että niin liukasta voi olla

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos