Viidellä eurolla voi ostaa pysäköintiluvan vieraalle Tampereella - Tampere - Aamulehti

Uusi kokeilu Tampereella: Viidellä eurolla voi ostaa pysäköintiluvan vieraalle

Tampereen Amurin alueella muutettiin aikarajoituksettomia parkkipaikkoja kiekkopaikoiksi viime vuoden marraskuussa. Ensimmäisen viikon aikana annettiin noin 200 huomautusta. Nyt kaupunki kokeilee alueella uudenlaista vieraspysäköintiä. Arkistokuva.

25.2.2019 12:47

Tampereella kokeillaan vieraspysäköintilupaa Pyynikin, Onkiniemen, Kalevan ja Amurin länsiosan pysäköintilupa-alueilla. Näillä alueilla asuvat voivat nyt hankkia vierailleen vuorokauden mittaisen pysäköintiluvan, joka maksaa viisi euroa.

Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessaan, että vieraspysäköinnille on tarvetta, koska näillä alueilla on saanut pysäköidä enintään neljän tunnin ajaksi kello 8–18. Vierasluvan ansiosta pidempään viipyvät vierailijat voivat pysäköidä aiempaa helpommin.

Vieraspysäköintilupaa hakevalla asukkaalla ei tarvitse olla omaa asukaspysäköintitunnusta, mutta hakijan on rekisteröidyttävä asukaspysäköintijärjestelmään osoitteessa eparking.fi. Rekisteröinnin yhteydessä tunnistaudutaan suomi.fi-järjestelmässä. Sillä varmistetaan, että hakijan kotiosoite on pysäköintitunnusalueella.

Lupa voidaan myöntää henkilö- tai pakettiautolle, mopoautolle tai enintään 3 500 kilon painoiselle erikoisautolle tai moottoripyörälle. Lupa liitetään yhteen rekisteritunnukseen.

Kokeilu kestää tämän vuoden loppuun saakka. Kokeilun jatkosta päätetään syksyllä. Vieraspysäköintiluvasta on tarkoitus luopua tulevaisuudessa, kun liityntäpysäköintialueita ja pysäköintilaitoksia on tarjolla nykyistä enemmän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos