Pispalanharjun suojellulle talolle olisi jo ostajia, vaikka talo ei vielä ole virallisesti myynnissä - Tampere - Aamulehti

Tampereen kaupunki myy Pispalanharjulta omakotitalon, jossa mies on asunut ilmaiseksi 12 vuotta – Suojellulle talolle on jo ostajaehdokkaita

Talo on varsin huonossa kunnossa, mutta suojeltu. Sitä ei siis saa purkaa.

26.2.2019 19:00 | Päivitetty 26.2.2019 19:07

Tampereen kaupunki valmistelee Pispalanharjulla sijaitsevan rakennuksen myyntiä tarjouskaupalla.

Osoitteessa Pispalanharju 32 sijaitseva 45-neliöinen omakotitalo on suojeltu rakennus, joka on ollut kaupungin myyntilistoilla jo pitkään. Myynti-ilmoitus on tarkoitus julkaista kuluvan kevään aikana.

Kaupungin maanhankintapäällikkö Ari Kilven mukaan kiinnostuneita ostajia on jo ollut yhteydessä kaupunkiin.

–Yksittäisiltä henkilöiltä on tullut kyselyitä, että milloin saa tarjota. Uskon, että tämä kiinnostaa laajaa porukkaa, koska on vieläpä niin ainutlaatuinen paikka, Kilpi sanoo.

Mies asui 12 vuotta maksamatta vuokraa

Aamulehti kertoi talosta aiemmin tammikuun lopussa. Aleksi Juppala on asunut hylätyssä talossa 12 vuotta maksamatta vuokraa. Talo on huonokuntoinen eikä siellä ole juoksevaa vettä

Juppalan piti poistua talosta tammikuun loppuun mennessä, mutta Kilpi ei tiedä asiasta tarkemmin.

–Viimeisin tietoni on, että kaupunki on hänelle ilmoittanut, että talosta on lähdettävä.

Aamulehti tavoitti tiistaina puhelimitse Juppalan, joka kertoi asuvansa Pispalanharjun talossa edelleen. Juppala ei halunnut tarkemmin kommentoida asumistaan koskevia suunnitelmia.

Lue lisää: Aleksi Juppala on asunut ilmaiseksi 12 vuotta Pispalanharjun komealla paikalla, vaikka tarjosi vuokraa – nyt kaupunki myy talon

Kuka tahansa voi tarjota

Kiinteistö ja tontti laitetaan julkiseen myyntiin avoimella tarjouskaupalla. Kuka tahansa voi siis tehdä tarjouksen. Asemakaavassa rakennuksen käytölle on annettu laajat mahdollisuudet.

–Siitä voi tulla asuinrakennus, mutta myös liiketoimisto- tai palvelutiloja. Pihapiiri on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja itse talo suojeltu, mikä täytyy ottaa huomioon mahdollisessa lisärakentamisessa. Ei ole kuitenkaan rajattu, että tontille pitäisi toteuttaa mitään kaupungin määräämää, vaan kaava ohjaa, maahankintapäällikkö Kilpi sanoo.

Talo sijaitsee hienolla paikalla Pispalanharjulla.

Pispalanharju 32

Pispalanharju 32:n kiinteistö on ollut kaupungin myyntilistoilla pitkään, ja asemakaavan vahvistuminen mahdollistaa sen myynnin.

Rakennus on suojeltu ja sen pihapiiri on kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokas.

Rakennuksesta todetaan inventoinnissa, että pihapiirin pikkutalo on todennäköisesti peräisin 1910-luvun lopulta. Se on pienistä muutoksista huolimatta säilyttänyt erinomaisesti alkuperäiset tai niitä vastaavat rakennusmateriaalit ja tyylipiirteet.

Rakennus edustaa tyypillistä 1900-luvun alkupuolen yhden huoneen ja keittiön pientalorakentamista Pispalassa.

Se on myös maisemallisesti tärkeällä paikalla. Piha ja asuinrakennus ovat oleellinen osa näköalapaikkana suositusta Pyykkimettän puistosta avautuvaa perinteistä pispalalaista maisemaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos