Tampereella on avoinna yli 50 lastentarhanopettajan ja lastenhoitajan paikkaa - Tampere - Aamulehti

Tampereella on tällä hetkellä avoinna yli 50 lastentarhanopettajan ja lastenhoitajan työpaikkaa – Hoitopaikkoja ei ole tulossa lisää

Tampereella on kunnallisia päivähoitopaikkoja tällä hetkellä suurin piirtein yhtä paljon kuin vuosi sitten.

28.1.2019 9:48

Tampereen päiväkodeissa on tällä hetkellä runsaasti työpaikkoja auki. Tampereen kaupunki hakee parhaillaan 31:tä lastenhoitajaa ja 25:ttä lastentarhanopettajaa.

Valitut sijoittuvat lapsiryhmään tai esiopetusryhmään. Lastenhoitajia tarvitaan myös varahenkilöiksi sekä ERHO-yksikköön, jossa hoidetaan vamman tai pitkäaikaisen sairauden vuoksi erityistä hoitoa tarvitsevia lapsia.

Palvelupäällikkö Elli Rasimus keskustan palvelualueelta kertoo, että rekrytoinneilla halutaan turvata lain mukainen määrä henkilökuntaa päiväkoteihin.

–Meillä on kevään rekrytoinneissa ollut kymmeniä paikkoja auki jo useana vuonna. Vuosina 1954–1958 syntyneitä työntekijöitä on paljon, ja eläköityvien määrä on suuri. Siksi tarvitsemme uusia, Rasimus sanoo.

Tavoitteena on, että lastenhoitajille ja lastentarhanopettajille olisi tarjolla mahdollisimman paljon vakituisia paikkoja määräaikaisuuksien sijaan.

–Tampere on myös yliopistokaupunki, josta valmistuu merkittävä määrä lastentarhanopettajia, ja Tredun puolelta lähihoitajia. Haluamme olla vetovoimainen työnantaja.

400 lasta lisää päiväkoteihin

Hoitopaikkojen määrä ei kasva rekrytointien myötä. Rasimuksen mukaan kunnallisten hoitopaikkojen määrä on tällä hetkellä suurin piirtein vuoden takaisella tasolla.

Yksityisissä päiväkodeissa lasten määrä kasvoi viime vuoden aikana 400 lapsella. Kunta tukee yksityistä päivähoitoa palveluseteleillä.

–Kunnallisten paikkojen lisäys on pientä. Samalla kun uusia päiväkoteja valmistuu, luovutaan huonokuntoisista rakennuksista, Rasimus kertoo.

Lue myös:

Tampereen uutta kaupunginosaa markkinoitiin lapsiperheille sopivana – Nyt lapset eivät mahdu päiväkoteihin eikä leikki-ikäisiä oteta neuvolaan

Huutava pula päivähoitopaikoista puhuttaa nyt lapsiperheitä Tampereen Vuoreksessa – Alueesta tuli yhtäkkiä niin suosittu, että kaupunki ei kyennyt vastaamaan kysyntään

Vuoreksessakaan hoitopaikat eivät lisäänny, mutta päiväkotiin tulee nykyistä enemmän vakituisia työntekijöitä. Tammikuussa 2022 Vuorekseen valmistuu uudisrakennus, jossa on kunnallisia päiväkotipaikkoja 160 lapselle ja yhteensä 150 paikkaa esikoululaisille sekä ykkös- ja kakkosluokkalaisille.

–Vuores on jatkuvasti kasvava alue ja yksi niistä, joihin panostamme, Rasimus sanoo.

50-paikkainen palvelusetelipäiväkoti avaa näillä näkymin ovensa ensi vuonna.

Tampereella 0–5-vuotiaiden määrän arvioidaan kasvavan yli 3400 lapsella vuoteen 2033 mennessä. Kasvu kohdistuu etenkin keskustasta Kalevaan ulottuvalla alueella, Hervannan, Härmälän ja Hatanpään alueille. Lisäksi rakentumassa on uusia asuinalueita, kuten Ojala ja Hiedanranta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos