Tavoitimme Kansi ja areena -hankkeen epävirallisten nettisivujen ylläpitäjän - Tampere - Aamulehti

Kansi ja areena -hankkeen epävirallisen verkkosivun takana on tamperelainen mies – Nyt hän kertoo, mistä sivustossa on kyse: "En ole kilpailija"

Kansiareena.fi-sivustoa voisi ensinäkemältä luulla viralliseksi sivustoksi hankkeesta.

27.1.2019 18:43

Aamulehti sai selville Tampereen Kansi ja areena -hankkeen epävirallista nettisivustoa ylläpitävän henkilön yhteystiedot.

Tamperelainen Paavo Salonen vahvistaa, että hän omistaa www.kansiareena.fi-sivuston domainin.

Sivusto tulee hakutuloksiin, kun netin hakukoneeseen kirjoittaa sanat Kansi ja areena. Verkkosivusto www.kansiareena.fi sisältää paljon tietoa projektista, mutta se ei kuitenkaan ole hankkeen virallinen sivusto. Virallista sivustoa ylläpitää hankkeen toteuttaja, rakennusliike SRV.

Lue lisää:"Raitiotien lisäksi alueelle tulee huhujen mukaan jopa kampaamo Tampere" – Kansi ja areena -hankkeen epäviralliset nettisivut herättävät kummastusta

Minkä takia olet perustanut tämän sivuston?

–Lähinnä harrastusmielessä, ei sen kummempaa. Harrastan verkkosivujen tekemistä ja olen kiinnostunut hakukoneoptimoinnista.

Onko sinulla tarkoitus hyödyntää sivustoa jotenkin, esimerkiksi myymällä osoite myöhemmin hankkeen toteuttajalle SRV:lle?

–Tässä ei ole takana mitään sellaista tarkoitusta eikä taloudellista intressiä. Kansi ja areena on vain hankkeena erittäin kiinnostava, lähinnä siksi tämä domain minulla onkin.

Kannella ja areenalla on ihan virallisetkin nettisivut. Koetko olevasi heidän kilpailijansa?

–En ole kilpailija. Ylläpitämälläni sivustolla on paljon asiallista informaatiota. Haluan jakaa oikeaa tietoa tästä hankkeesta, sehän on julkista tietoa kaikki. Jos siellä on jotain virheitä, niin ne korjataan.

Mitä teet työksesi?

–Olen yrittäjä ja mukana työelämässä. Ylläpidän noin sataa nettisivustoa kotimaassa ja ulkomailla. Minulla on myös sisällöntuottajia hommissa sitä varten. Tämä kaikki liittyy hakukoneoptimoinnin testaamiseen.

Kansiareena.fi sivuston tekstit olen tosin kirjoittanut suurimmaksi osaksi itse. Jos hakukoneoptimointi viedään oikein tekniseksi, tekstit pitää myös kirjoittaa tietyllä tavalla.

Omistatko myös kaksi muuta Kansi ja areena -hankkeen epävirallista domainia, kuten tampereenkansi.fi-sivuston?

–Ne eivät ole minun. Itse asiassa tampereenkansi.fi-domainin omistaja on ollut minuun yhteydessä ja kysynyt, haluaisinko ostaa sen. Vastasin, että en ole kaupallisessa tarkoituksessa liikkeellä. Kyseinen domain on ollut myös netissä myynnissä.

Onko SRV ollut sinuun yhteydessä?

–On se ollut niistä havainnekuvista, joita oli sivustollani aiemmin. Olin ottanut ne heidän julkisesta kuvapankistaan. SRV ei ollut siitä mielissään, joten otin ne pois.

Sivustollasi kerrotaan myös kampaamosta, joka tulee eteläkannelle. Kirjoituksessa on linkki, joka vie keskeneräiselle Kampaamo-Tampere-sivulle. Mistä oikein on kyse?

–Se oli hakukoneoptimointiin liittyvä testi, joka ei liittynyt itse aiheeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos