Tampereen ratikkatyömaa piristyy lasten maalaamalla metsällä - Tampere - Aamulehti

Huomasitko jo nämä 15 000 euron taideteokset Tampereen keskustassa? Ratikkatyömaan aidat piristyivät lasten maalaamalla metsällä

Teosta ovat olleet tekemässä käsityökoulu Näpsän 5–9-vuotiaat oppilaat, joita pyydettiin maalaamaan satumetsiä ja metsämaisemia.

28.1.2019 7:56

Tampereen Hämeenkadulle ilmestyy pikkuhiljaa metsä. Metsä kiinnitetään raitiovaunulinjan työmaan aitoihin. Kyseessä on Jaakko Himasen ja Vesa Toukomaan ympäristötaideteos Nähdä metsä puilta.

Teosta ovat olleet tekemässä käsityökoulu Näpsän 5–9-vuotiaat oppilaat, joita pyydettiin maalaamaan satumetsiä ja metsämaisemia. Teoksista otettiin valokuvat, jotka ladattiin tietokoneelle ja tulostettiin alumiinikomposiittilevyille. Levyistä tehtiin yhteensä 1300 alumiinilastua, jotka nyt ripustetaan työmaan aitoihin.

Teoksen voi bongata Hämeenkatu 18 kohdalta, Partioaitan edestä ja Kauppahallia vastapäätä. Metsää ripustetaan paikoilleen tammikuun lopussa. Taideteos pidetään esillä niin kauan kuin se pysyy siistinä.

Erilaisten taideteosten tavoitteena on vähentää raitiotietyömaasta aiheutuvaa haittaa kaupunkilaisille ja edistää viihtyvyyttä.

Teoksen toteuttaminen maksoi 15 000 euroa. Rahat maksetaan Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelman budjetista. Budjettiin sisältyvät työmaan haittoja ehkäisevät toimet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: