Keskustorin joulukuusi kaadettiin Tampereella - Tampere - Aamulehti

Sahat soivat heti aamutuimaan Tampereen Keskustorilla – Turun kuuselle murskalukemin hävinnyt puu pilkottiin ja lähetettiin kiertoon

Joulukauden ilona ollutta joulukuusta sahattiin tiistainaamuna kuljetettavaksi pois.

8.1.2019 8:20 | Päivitetty 8.1.2019 8:46

Moottorisahat soivat sankassa lumisateessa tiistaiaamuna Tampereen Keskustorilla. Se oli merkki siitä, että joulukuusi oli tullut matkansa päähän kaupunkilaisten ilona.

Kuusi tuotiin paikalleen marraskuun lopulla niin ikään tiistaiaamuna. Ratikkatyömaa ja joulutorin rakennukset toivat kuljetukseen omat haasteensa, mutta pienellä vekslaamisella kuusi saatiin paikoilleen. Kuusi tuotiin tänä vuonna Kumpulasta, Tampereen Tasanteen suunnalta.

Näin sahat soivat Tampereen Keskustorilla, kun joulukuusi karsittiin kuljetuskuntoon:

Moron joulukuusiäänestys 2018 oli yhden kuusen juhla. Turun virallinen kuusi Tuomiokirkon edustalla oli aivan ylivoimainen Moron lukijoiden mielestä, se vei peräti 65 prosenttia äänistä. Tampereen virallinen kuusi Keskustorilla sai 31,6 prosenttia ja Helsingin kuusi Senaatintorilla 3,4 prosenttia äänistä.

Lisätty video 8.1.2019 kello 8.44.

Moottorisahan ääni kiinnitti usean kulkijan huomion tiistaiaamun Keskustorilla.

Kuusen oksat haketetaan Nekalan varastoalueella Tampereella. Runko hyödynnetään Metsä Groupilla, jonka kanssa Tampereen kaupungilla on sopimus.

Tämän vuoden kuuseen suhtauduttiin myönteisesti. Esimerkiksi vuonna 2015 silloista kuusta arvioitiin vain sisäisesti kauniiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos