Isot rakennustelineet kallistuivat vaarallisesti Tampereella – Ilmeisesti tuulenpuuska tarttui telineisiin - Tampere - Aamulehti

Isot rakennustelineet kallistuivat vaarallisesti Tampereella – Ilmeisesti tuulenpuuska tarttui telineisiin

Pirkanmaan pelastuslaitos hälytettiin paikalle rakennustelineiden kallistuttua vaarallisesti Tesomajärvenkadulla.

31.12.2018 19:56

Tampereella Tesomajärvenkatu 6:ssa lähtivät kerrostalon seinustalla olleet isot rakennustelineet kallistumaan vaarallisesti uudenvuodenaattona alkuillasta. Syynä oli ilmeisesti rakenteisiin tarttunut tuulenpuuska.

Uhkaavan tilanteen takia paikalle hälytettiin pelastuslaitos.

Tältä paikalla näytti maanantaina alkuillasta.

Tilannekeskuspalomestari Pauli Keskinen kertoi hieman iltaseitsemän jälkeen maanantaina, että pelastuslaitos on paikalla turvaamassa, etteivät ihmiset mene telineiden alle.

–Ne ovat kallellaan siellä ja sinne on telineyritys tilattu paikalle, Keskinen kertoo.

Telineet kallistuivat Tesomajärvenkadulla noin kello 18 tienoilla maanantaina.

Vuosi vaihtuu tuulisessa säässä, mutta voimakkaimmat tuulet ovat tällä tietoa tulossa vasta keskiviikon vastaisena yönä. Maanantaina tuulen ennustetaan olevan Pirkanmaalla voimakkaimmillaan kello 20 ja 23 välillä.

Keskisen mukaan vielä maanantaina alkuiltaan mennessä tuuli ei ollut näkynyt pelastuslaitoksen hälytyksissä.

–Ei niitä varmaan tälle vuorokaudelle tulekaan, vaan vasta huomenillalla.

Rakennustelineet olivat talon seinustalla kattoremontin takia.

Myös Pirkanmaalle ennustetaan tuulituhoja keskiviikon vastaisen yön tuulista. Päivystävä meteorologi Joanna Rinne Forecalta sanoi Aamulehdelle aiemmin maanantaina, että voimakkaaseen tuuleen tulee suhtautua vakavasti ja esimerkiksi kiinnittää ulkona olevat irtotavarat hyvin tai viedä ne sisälle.

–Pirkanmaalla tuuli on niin voimakasta etenkin järvien rannoilla, että tuulituhoja on odotettavissa. Voi sanoa, että tuulee kovempaa kuin mitä ikinä on tottunut kyseisellä alueella näkemään, Rinne luonnehti.

Keskituuleksi ennustetaan 10–12 metriä sekunnissa. Maa-alueen keskituulena se on jo hyvin voimakas. Puuskissa tuuli yltyy 14–17 metriin sekunnissa. Myös myrskypuuskien eli yli 21 metriä sekunnissa puhaltavien tuulien riski on olemassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos