30 km/h -liikennemerkit asennetaan Lielahden-Lentävänniemen suunnalle - Tampere - Aamulehti

Kolmenkympin nopeusrajoitus tulee voimaan Lielahden ja Lentävänniemen alueella – Kaupunki: "Rajoituksissa hetkittäin ristiriitaisuuksia"

Asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan nopeudesta 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta.

26.11.2018 17:30

Lielahden ja Lentävänniemen suunnassa sijaitseville asuinalueiden katujen varsille aletaan asentaa tällä viikolla Tampereella 30 kilometriä tunnissa -aluenopeusrajoitusmerkkejä. Merkit saadaan asennettua noin kolmessa viikossa.

Uusi aluenopeusrajoitus tulee voimaan liikennemerkkien asennuksen myötä. Katujen nopeusrajoituksissa saattaa olla Tampereen kaupungin tiedotteen mukaan hetkittäin ristiriitaisuuksia.

Liikennemerkkien asentajat etenevät koillisesta kaakkoon. Ensiksi liikennemerkit asennetaan Lentävänniemen, Niemen ja Niemenrannan alueille, seuraavaksi Pohtolan, Lintulammen ja Ryydynpohjan alueille ja lopuksi Lielahden alueelle eli Teivaalantien ja Sellukadun sekä Paasikiventien väliselle alueelle.

Myös joidenkin suojatiemerkkien näkyvyyttä parannetaan liikennemerkkipylvääseen lisättävällä heijastimella.

Nopeusrajoitusta osoittavien ajoratamerkinnät maalataan keväällä. Maali ei tartu kaupungin tiedotteen mukaan kunnolla kadun pintaan kylmällä ja kostealla säällä.

Ajoneuvoliikenteen määriä ja ajonopeuksia seurataan ja tarvittaessa toteutetaan rakenteellisia muutoksia tukemaan ajonopeuksien toteutumista

Muutos perustuu yhdyskuntalautakunnan 29.12.2016 tekemään päätökseen asuinalueiden aluenopeusrajoitusten muuttamisesta. Asuinalueille tehdään erilliset suunnitelmat nopeusrajoitusten toteuttamisesta ja liikenteen rauhoittamistoimista.

Esimerkiksi Koivistonkylän, Nirvan, Taatalan ja Veisun alueilla muutos tehtiin syksyllä 2017. Asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan nopeudesta 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta. Yhtenä tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos