Tampereen seurakunnat päätti vaalia perinnettä: Joulurauha julistetaan tänä vuonna Aleksanterin kirkon kirkkopuistossa - Tampere - Aamulehti

Tampereen seurakunnat päätti jatkaa vuosikymmenten perinnettä: Joulurauha julistetaan tänä vuonna Aleksanterin kirkon kirkkopuistossa

Joulurauhan julistaminen Tampereella jatkuu sittenkin, sillä Tampereen seurakunnat jatkaa perinnettä. Joulurauha julistetaan Aleksanterin kirkon kirkkopuistossa.

5.11.2018 16:54 | Päivitetty 5.11.2018 17:11

Tampereen seurakunnat on päättänyt jatkaa pitkää perinnettä ja kutsuu kaupunkilaiset joulurauhan julistukseen Aleksanterin kirkon kirkkopuistoon jouluaattona 24. joulukuuta kello 12.

Tampereen kaupunki on julistanut joulurauhan vuodesta 1945 alkaen, mutta nyt perinteestä päätettiin luopua. Joulurauhan julistamisesta luopumista perusteltiin sillä, että paikalla on ollut vain vähän yleisöä. Lisäksi tällä hetkellä bussit kulkevat Raatihuoneen edestä raitiotietyömaan takia, ja julistus on ollut tapana lukea Raatihuoneen parvekkeelta.

Seurakunnat päätti kuitenkin vaalia perinnettä. Tuomiorovasti Olli Hallikaisen mukaan joulun sanoma rauhasta, rakkaudesta ja armosta on aina ajankohtainen.

–Joulurauha julistetaan kaikille kaupunkilaisille riippumatta uskonnosta tai maailmankatsomuksesta. Kirkkopuistoon on kaikkien turvallista tulla.

Joulurauhan julistamisen jälkeen kirkkopuistossa on tarjolla kuumaa mehua ja kirkon ovella tarjotaan jouluista riisipuuroa.

Julistus aloittaa Kirkkopuiston joulun

Joulurauhan julistus aloittaa Kirkkopuiston joulun, joka järjestetään nyt aivan ensimmäistä kertaa.

Aleksanterin kirkossa vapaaehtoiset ja työntekijät ovat jo useampana vuonna järjestäneet pienimuotoisen puurohetken jouluaattona. Tänä vuonna tilaisuutta halutaan vahvistaa.

–Joulu on yhdessäolon ja toisista välittämisen juhla. On surullista, että monet tamperelaiset joutuvat silti viettämään sitä tahtomattaan yksin, pohtii Aleksanterin kirkon pastori Sami Uusi-Rauva.

Uusi-Rauvan mukaan monille joulu on vain yksi tavallinen päivä muiden joukossa.

–On paljon perheettömiä, yksinäisiä ihmisiä, joilla ei ole ketään, jonka luokse mennä tai jota pyytää luokseen. Toisaalta on myös paljon köyhyyttä. On tarvetta paikkaan, johon saa tulla.

Kirkkopuiston joulu levittäytyy kirkosta kirkkopuistoon ja toimintaa on keskipäivästä keskiyöhön asti.

Tapahtuma alkaa joulurauhan julistuksella kello 12. Kaupunkilaiset voivat tuoda tullessaan kynttilän muualla haudattujen muistoksi.

Sen jälkeen kryptan ovella kirkkopuistossa on tarjolla puuroa ja kryptassa voi tavata uusia ja vanhoja ystäviä.

Aleksanterin kirkon perinteiset aattohartaudet järjestetään tuttuun tapaan kello 15 ja kello 17. Niissä käy vuosittain yli tuhat ihmistä. Jouluista yhdessäoloa jatketaan puolille öin asti. kello 23 alkaa Sympaatti-kuoron perinteinen joulukonsertti.

Aleksanterin kirkon väellä on toive tamperelaisille, joilla ei ole suunnitelmia jouluksi.

–Tule mukaan Kirkkopuiston jouluun vaikka vain lyhyeksikin aikaa ja tee sitä mitä osaat. Tarvitsemme kuulevia korvia, apukäsiä keittiöön ja soittajia luomaan tunnelmaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos