Pitäisikö joulurauhan julistamisesta luopua? Tampere aikoo lopettaa vuosikymmeniä kestäneen perinteen - Tampere - Aamulehti

Pitäisikö joulurauhan julistamisesta luopua? Tampere aikoo lopettaa vuosikymmeniä kestäneen perinteen

Tampereella joulurauha on perinteisesti julistettu Raatihuoneen parvekkeelta. Nyt kaupunginhallitukselle esitetään, että tästä perinteestä luovutaan.

5.11.2018 9:48

Tampere aikoo luopua perinteisestä joulurauhan julistamisesta toistaiseksi. Asiaa käsitellään kaupunginhallituksessa tänään maanantaina.

Tampereen joulurauhan julistus on alkanut vuonna 1945. Virallinen päätös asiasta tehtiin kaupunginhallituksessa 19. joulukuuta vuonna 1945. Tuolloin päätettiin, että joulurauha julistetaan vuosittain jouluaattona. Joulurauha on julistettu Raatihuoneen parvekkeelta.

Kaupunginhallituksen listalla mainitaan, että yleisöä tapahtumassa on ollut vuosi vuodelta vähemmän.

Joulurauhan julistuksesta luopumista perustellaan myös sillä, että keväällä 2018 avattiin ajoneuvoliikennettä varten uusi kulkureitti, joka kulkee Keskustorin poikki Raatihuoneen ja joulutorin välistä. Reitti tarvittiin, koska raitiotietyömaa on muuttanut Hämeenkadun liikennejärjestelyjä. Järjestely on voimassa niin kauan, kunnes Hämeenkatu jälleen avataan liikenteelle raitiotien valmistuttua.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että joulurauhan julistamisesta luovutaan toistaiseksi, koska se ei tässä nykyisessä tilanteessa enää vastaa alkuperäistä tarkoitustaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: