Tampere aikoo luopua joulurauhan julistamisesta toistaiseksi – Perinne alkanut vuonna 1945 - Tampere - Aamulehti

Tampere aikoo luopua joulurauhan julistamisesta toistaiseksi – Perinne alkanut vuonna 1945

Tampereella joulurauha on perinteisesti julistettu Raatihuoneen parvekkeelta. Nyt kaupunginhallitukselle esitetään, että tästä perinteestä luovutaan.

1.11.2018 13:29 | Päivitetty 1.11.2018 13:30

Tampere aikoo luopua perinteisestä joulurauhan julistamisesta toistaiseksi. Asiaa käsitellään kaupunginhallituksessa maanantaina.

Tampereen joulurauhan julistus on alkanut vuonna 1945. Virallinen päätös asiasta tehtiin kaupunginhallituksessa 19. joulukuuta vuonna 1945. Tuolloin päätettiin, että joulurauha julistetaan vuosittain jouluaattona. Joulurauha on julistettu Raatihuoneen parvekkeelta.

Kaupunginhallituksen listalla mainitaan, että yleisöä tapahtumassa on ollut vuosi vuodelta vähemmän.

Vuonna 2010 kaupunginhallitus vielä päätti, että joulurauhan julistus halutaan säilyttää tamperelaisena perinteenä ja tilaisuus siirrettiin pidettäväksi Keskustorilla olevan joulutorin päättymispäivän yhteyteen. Tapahtumien yhdistämisellä tavoiteltiin lisäksi laajempaa osallistujamäärää joulurauhan julistukseen. Se ei ole kuitenkaan kasvattanut osallistujamäärää.

Joulurauhan julistuksesta luopumista perustellaan myös sillä, että keväällä 2018 avattiin ajoneuvoliikennettä varten uusi kulkureitti, joka kulkee Keskustorin poikki Raatihuoneen ja joulutorin välistä. Reitti tarvittiin, koska raitiotietyömaa on muuttanut Hämeenkadun liikennejärjestelyjä. Järjestely on voimassa niin kauan, kunnes Hämeenkatu jälleen avataan liikenteelle raitiotien valmistuttua.

Lisäksi joulutori on tänä vuonna avoinna yleisölle 22. joulukuuta asti, kun aikaisemmin joulutori päättyi jouluaattoa edeltävänä iltana.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että joulurauhan julistamisesta luovutaan toistaiseksi, koska se ei tässä nykyisessä tilanteessa enää vastaa alkuperäistä tarkoitustaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos