Tampereen kohuttuun päiväkoti- ja kouluverkkoesitykseen on tulossa muutoksia – "Kuntalaisten ja perheiden toiveita on yritetty kuulla" - Tampere - Aamulehti

Tampereen kohuttuun päiväkoti- ja kouluverkkoesitykseen on tulossa muutoksia – "Kuntalaisten ja perheiden toiveita on yritetty kuulla"

Apulaispormestari Johanna Loukaskorpi kertoo, että päiväkoti- ja kouluverkon tulevaisuuden muutoksista on löytymässä lautakunnassa sopu.

4.10.2018 6:55

Tampereen sivistys- ja kulttuurilautakunta keskusteli tiistaina epävirallisesti Tampereen tulevaisuuden päiväkoti- ja kouluverkkoa koskevasta esityksestä. Apulaispormestari Johanna Loukaskorven (sd.) mukaan lautakunta aikoo tehdä muutoksia paljon keskustelua herättäneeseen esitykseen.

–Esitykseen on tulossa muutoksia, mutta en avaa niitä vielä julkisuuteen. Olemme lautakunnan kesken sopineet, että emme tuo niitä tässä kohtaa julkisuuteen, Loukaskorpi kertoo sähköpostitse junasta.

Lautakunnan epävirallisesta kokoontumisesta ja muutosaikeista kertoi ensimmäisenä Yle.

Esityksessä ovat herättäneet paljon keskustelua muun muassa suunnitelmat lakkauttaa Annalan, Järvensivun, Kalkun ja Terälahden koulut sekä muuttaa osa kouluista pienten lasten yksiköiksi, joista jatketaan kolmannelle luokalle toiseen kouluun. Vanhempia ja alueiden toimijoita ovat huolestuttaneet erityisesti lasten pidentyvät koulumatkat ja koulutien turvallisuus, mutta myös esimerkiksi työrauha ja yhteisöllisyys isommissa yksiköissä sekä lähipalveluiden katoaminen.

Lue myös: Esitys julki: Nämä koulut ja päiväkodit Tampere aikoo lakkauttaa – Katso, mikä omalla alueellasi muuttuu

Päätöksiä on odotettavissa lokakuun lopussa

Loukaskorven mukaan lautakunnan jäsenet kävivät yhteisen pöydän äärellä läpi näkemyksiään ja näkemyserojaan.

–Olemme jo aika lähellä toisiamme ja uskon, että hyvä yhteinen sopu asioista syntyy. Kuntalaisten ja perheiden toiveita on yritetty kuulla, kaupunginhallituksessa käyty keskustelu on pyritty ottamaan huomioon sekä lautakunnassa käydyt keskustelut. Uskon, että saadaan hyvä yhteinen lopputulos, Loukaskorpi summaa.

Kaupunginhallituksen käsitellessä asiaa tehtiin siihen pormestari Lauri Lylyn (sd.) esityksestä lisäys, jonka mukaan lautakunnan tulee päiväkoti- ja kouluverkosta päättäessään ottaa huomioon taloudellisten reunaehtojen puitteissa pormestariohjelman peruslinjaus varhaiskasvatuksen ja 1–2-luokkalaisten opetuksen toteuttamisesta lähipalveluna. Pienten lasten osalta erityistä huomiota on kiinnitettävä koulumatkan pituuteen ja kulkuyhteyksiin.

Päiväkoti- ja kouluverkkoasia oli sivistys- ja kulttuurilautakunnassa jo 11. syyskuuta, mutta tuolloin asiaan päätettiin ottaa aikalisä ja palveluverkkoa koskevat pykälät jätettiin pöydälle.

Päätöksiä asiassa on odotettavissa sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokouksessa 25. lokakuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut