Tampereen Infra -osakeyhtiön valmistelua jatketaan – lähes 500 työntekijää palveluksessa - Tampere - Aamulehti

Tampereen Infra -osakeyhtiön valmistelua jatketaan – lähes 500 työntekijää palveluksessa

Tampereen Infrassa työskenteli heinäkuun lopun tietojen mukaan kaikkiaan 331 vakituista ja 158 määräaikaista henkilöä.

19.9.2018 7:21 | Päivitetty 20.9.2018 10:00

Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaosto hyväksyi tiistaina Tampereen Infra -osakeyhtiön perustamissopimuksen ja yhtiön yhtiöjärjestyksen ehdolla, että kaupunginvaltuusto päättää yhtiön perustamisesta.

Konsernijaosto esittää, että kaupunki perustaa Tampereen Infra Oy:n ja merkitsee 100 000 eurolla 100 kappaletta uuden yhtiön osakkeita.

Osakepääoma maksetaan kaupunginhallituksen osakkeisiin ja osuuksiin varatusta investointimäärärahasta. Lisäksi kaupunki tekee 900 000 euron sijoituksen perustettavan yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Sijoitus maksetaan kaupunginhallituksen osakkeisiin ja osuuksiin varatusta investointimäärärahasta.

Aikaisintaan vuoden 2019 alusta lukien

Perustettavalle yhtiölle myydään Tampereen Infra Liikelaitoksen liiketoiminta aikaisintaan 1.1.2019. Kauppahintana on liiketoimintakaupassa siirtyvien omaisuuserien kirjanpitoarvo vähennettynä siirtyvien vastuiden määrällä.

Kireän aikataulun vuoksi yhtiön perustamisvaiheen hallituksen on tarkoituksenmukaista koostua konsernihallinnon työntekijöistä. Konsernijaosto nimeää myöhemmin yhtiön ylimääräisessä yhtiökokouksessa valittavan varsinaisen hallituksen. Tällöin yhtiön hallitukseen valitaan myös henkilöstön nimeämä jäsen.

Uuden yhtiön päätarkoituksena on tuottaa omistajalleen yhdyskuntatekniikan paikkatietopalveluja, kunnossapito- ja rakentamispalveluja sekä kuljetus- ja korjaamopalveluja.

Yksi kaupungin merkittävimmistä yhtiöistä

Yhtiö kuuluu Tampereen kaupunkikonserniin, ja se on täysin kaupungin omistama yhtiö. Yhtiöstä muodostuu liikevaihdon ja henkilöstön lukumäärän perusteella tarkasteltuna yksi merkittävimmistä Tampereen kaupungin omistamista yhtiöistä. Sen on tarkoituksenmukaista tukeutua moniin kaupunkikonsernin eri toimijoiden tarjoamiin tukipalveluihin kuten työterveys- ja logistiikkapalveluihin.

Lähes 60 miljoonan euron liikevaihto

Nykyinen Tampereen Infra Liikelaitos on kunnallinen liikelaitos, joka tarjoaa palveluja Tampereen kaupungin sisäisille asiakkaille.

Infrassa työskenteli heinäkuun lopun tietojen mukaan kaikkiaan 331 vakituista ja 158 määräaikaista henkilöä. Liikevaihto oli viime vuonna 57,8 miljoonaa euroa ja liikeylijäämä 4,2 miljoonaa euroa. Taseen loppusumma oli viime vuoden lopussa 34,3 miljoonaa euroa.

Liikelaitoksen organisointia on selvitetty vuosien 2016–2018 aikana. Elokuussa 2018 konsernijaosto päätti, että valmistelua jatketaan Infra erillisenä osakeyhtiönä -vaihtoehdon pohjalta.

Jaoston päätös ei ollut yksimielinen, sillä jäsen Sinikka Torkkola (vas.) jätti päätökseen eriävän mielipiteensä ja esitti yhtiöittämisprosessin keskeyttämistä.

Juttua täydennetty 20.9. kello 10 Sinikka Torkkolan eriävää mielipidettä koskevalla lisäyksellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos