Apulaispormestari Johanna Loukaskorpi haluaa aikalisän päiväkoti- ja kouluverkkopäätöksiin - Tampere - Aamulehti

Apulaispormestari Johanna Loukaskorpi haluaa aikalisän päiväkoti- ja kouluverkkopäätöksiin

Apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) kirjoittaa, että aikoo esittää päiväkoti- ja kouluverkkoa koskevia päätöksiä jätettäväksi kuukaudeksi pöydälle.

7.9.2018 16:22 | Päivitetty 7.9.2018 16:45

Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) kertoo Facebook-sivullaan, että aikoo esittää sivistys- ja kulttuurilautakunnalle päiväkoti- ja kouluverkkoon liittyvien kaikkien pykälien jättämistä pöydälle kuukaudeksi. Hänen mukaansa päätös on poliittisten ryhmien toiveiden mukainen.

Tampereen tulevaisuuden päiväkoti- ja kouluverkkoa koskeva suunnitelma ja muutosesitykset tulevat sivistys- ja kulttuurilautakuntaan 11. syyskuuta. Selvityksestä ja valmistelijoiden esittämästä vaihtoehdosta uutisoitiin elokuun lopussa, ja siitä pidettiin yleisötilaisuus ja chat-kyselytilaisuus.

Koko selvitystä ja vertailtuja vaihtoehtoja ei kuitenkaan tuolloin laitettu julkisesti nähtäville.

Lue myös: Miksi kaupunki lakkauttaa juuri remontoidun koulun? – Näin apulaispormestari vastaa lukijoiden kysymyksiin kouluverkkoselvityksestä

Valmistelijoiden esittämässä vaihtoehdossa keskustelua ovat herättäneet erityisesti koulujen lakkautusaikeet. Esityksen mukaan vuosien 2019–2033 välillä lakkautettaisiin Annalan, Järvensivun, Kalkun ja Terälahden koulut sekä useita päiväkoteja.

Nyt suunnitelma ja palveluverkkoon esitetyt muutokset perusteluineen ovat tutustuttavissa sivistys- ja kulttuurilautakunnan esityslistalla Tampereen kaupungin verkkosivuilla.

Näin asia on edennyt

28.8. Kaupunki piti henkilöstölle infotilaisuuden selvityksestä, jonka pohjalta esitetään muutoksia Tampereen päiväkoti- ja kouluverkkoon 2019–2033. Selvitys on valmisteltu pormestariohjelman pohjalta. Vanhemmille lähti kaupungin tiedote asiasta Helmi-järjestelmän kautta. Valmistelijoiden esittämä vaihtoehto palveluverkkoon tehtävistä muutoksista esiteltiin muun muassa Aamulehdessä.

29.8. Valtuustosalissa pidettiin yleisötilaisuus, jossa suunnitelmaa esiteltiin ja vastattiin yleisön kysymyksiin. Siitä oli myös verkkolähetys. Koko selvitystä ei kuitenkaan julkistettu. Seuraavana päivänä yleisön kysymyksiin vastattiin kaupungin verkkosivujen chatissa.

3.9. Asiaa käsiteltiin kaupunginhallituksen kehittämiskokouksessa. Pormestari Lauri Lylyn (sd.) esityksestä hyväksyttiin ponsi, jonka mukaan lautakunnan tulee päiväkoti- ja kouluverkkoa käsitellessään ja päätöksiä tehdessään ottaa huomioon taloudellisten reunaehtojen puitteissa pormestariohjelman peruslinjaus varhaiskasvatuksen ja 1.–2.-luokkalaisten opetuksen toteuttamisesta lähipalveluna. Pienten lasten osalta erityistä huomiota on kiinnitettävä koulumatkan pituuteen ja kulkuyhteyksiin.

Lisäksi kaupunginhallitus katsoi, että päätöksenteon pohjaksi on teetettävä perusteellinen selvitys tilojen taloudellisista kokonaisvaikutuksista, käyttöasteesta ja siitä miten tilojen käyttöä voidaan tehostaa.

7.9. Apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) kirjoitti Facebookissa, että esittää 11.9. pidettävässä sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokouksessa päiväkoti- ja kouluverkkoa koskevien pykälien jättämistä kuukaudeksi pöydälle. Käytännössä se tarkoittaa, että ennen päätöksentekoa otetaan kuukauden aikalisä. Loukaskorven mukaan tämä on ollut poliittisten ryhmien toive.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut