Kalkkulaiset vetoavat koulun ja päiväkodin säilyttämisen puolesta - Tampere - Aamulehti

Kalkkulaiset vetoavat Tampereen päättäjiin koulun ja päiväkodin säilyttämisen puolesta

Kalkun koulun vanhempainyhdistyksen ja alueen omakotiyhdistyksen mukaan Kalkun koulu on toimiva ja yhteisöllinen, ja sen sijainti luonnon keskellä takaa oppilaille hyvät liikkumis- ja oppimismahdollisuudet.

5.9.2018 17:09

Kalkun koulun vanhempainyhdistys ja Kalkun omakotiyhdistys vetoavat Tampereen päättäjiin, että Kalkun päiväkotia ja koulua ei lakkauteta.

Lakkauttamista esitetään tuoreessa selvityksessä Tampereen tulevaisuuden päiväkoti- ja kouluverkosta. Arvio on, että Kalkun koulusta luovuttaisiin noin vuonna 2023 ja päiväkodista pari vuotta myöhemmin Ikurin pienten lasten yksikön valmistuttua.

Yhdistysten kannanotossa todetaan, että koulu on yhteisöllinen ja jo nyt on käytössä kustannuksia säästäviä yhdysluokkia. Lisäksi koulu ja päiväkoti ovat yhdistysten mukaan rakennuksina toimivia ja sisäilmaongelmia ei ole havaittu. Koulurakennuksen koko ja sijainti mahdollistavat oppilasmäärän kasvattamisen.

Koulumatkat pidentyisivät

Kalkun osalta esitetty vaihtoehto on, että koulun lakkauttamisen jälkeen oppilaat siirtyvät Kalkunvuoren pienten lasten yksikköön tai Tesoman kouluun, ja kolmannelle luokalle kaikki Tesoman kouluun. Päiväkotilaiset menisivät Ikuriin.

Kannanotossa todetaan, että Kalkunvuoren pienten lasten yksikkö on jo lähtökohtaisesti liian pieni ja sijoitettu alueelle, jossa laajennusvaraa ei ole. Allekirjoittajien mukaan kouluverkon ja kaavoituksen suunnittelun yhteensovittaminen ei ole Kalkun ja Kalkunvuoren alueilla onnistunut.

Yhdistykset eivät pidä uskottavana sitä, että Kalkun lapsimäärä laskee tulevaisuudessa. Perusteluna on, että alueella on paljon rintamamiestaloja, joissa on sukupolvenvaihdos meneillään, ja niiden uskotaan kiinnostavan lapsiperheitä, mikäli alueen palvelut ovat kunnossa.

Huolta herättävät myös pidentyvät koulumatkat. Kannanoton mukaan Kalkunvuoreen kertyy Kalkusta pisimmillään noin 2,5 kilometrin ja Tesomalle viiden kilometrin matka. Koulumatkalla lapset joutuvat ylittämään muun muassa vilkasliikenteisen Kalkun kehätien.

Kalkun koulun ja päiväkodin puolesta on myös kerätty adressia.

Tampereen tulevaisuuden päiväkoti- ja kouluverkkoa koskevan selvityksen hyväksymisestä päätetään 11. syyskuuta sivistys- ja kulttuurilautakunnassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut