Mies hyppäsi Taysin rakennuksen 8. kerroksesta ja kuoli - Tampere - Aamulehti

Mies hyppäsi Taysin rakennuksen 8. kerroksesta ja kuoli – Hoitomenettely tutkitaan

B-rakennus on Taysin sairaala-alueen korkein.

27.6.2018 14:31

Itsetuhoinen potilas hyppäsi maanantaina Taysin B-rakennuksen 8. kerroksesta alas ja kuoli. Tampereen yliopistollisen sairaalan, eli Taysin toimialuejohtaja Hannu Päivä kertoo, että kuollut oli keski-ikäinen mies. Päivän mukaan itsetuhoisuus ei ollut ainoa syy, jonka vuoksi mies oli Taysissa hoidettavana.

–Tilanteessa oli monenlaisia tekijöitä.

Miehen terveydelliset ongelmat eivät myöskään olleet sen luontoisia, että hänet olisi voitu asettaa tahdosta riippumattomaan hoitoon. Tahdosta riippumatonta hoitoa vaativia potilaita hoidetaan yleensä Pitkäniemessä.

Päivän mukaan maanantain kaltaiset tapahtumat eivät ole Taysissa kovinkaan yleisiä.

–Mutta ne eivät myöskään ole ainutkertaisia.

Poliisi on käynnistänyt tapahtuneesta kuolemansyytutkinnan. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Myllymäki ei kommentoi tutkintaa millään tavalla.

Menettely käydään läpi

Taysin toimialuejohtaja Hannu Päivä sanoo, että tapahtumien kulku tiedetään, eikä tässä vaiheessa mikään viittaa siihen, että hoidossa olisi tapahtunut virheitä.

Taysiin perustetaan kuoleman johdosta vakavan vaaratapahtuman työryhmä, joka käy läpi potilaan hoitomenettelyn.

–Arvioimme oman toimintamme ja puitteet. Sen perusteella teemme arvion siitä voitaisiinko jollain uusilla toimenpiteillä ehkäistä vastaavanlaisia tapahtumia nykyistä paremmin, Päivä sanoo.

Vakavan vaaratapahtuman työryhmän perustaminen ei ole lakisääteinen prosessi, vaan se on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin oma menettely.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut