Tampereen uudistuneet Kukkaisviikot siirtyvät Keskustorilta kortteleihin - Tampere - Aamulehti

Kukkaisviikkojen avajaiset tänään – Siirtyvät pois Keskustorilta, järjestäjä jännittää, miten uudistettu tapahtuma otetaan vastaan

Kukkaisviikkojen avajaisviikonlopun ohjelma painottuu kulttuuriin, shoppailuun ja ruokaan.­

5.6.2018 18:45 | Päivitetty 6.6.2018 14:10

Tänä vuonna Kukkaisviikoilla ei tavata Keskustorilla, vaan Tampereen kortteleissa. Uudistunut kaupunkijuhla tuo keskustaan niin ruokaa ja viihtymistä kuin shoppailua, työpajoja ja taidettakin.

Tapahtuman tuottaja Emmi Nuorgam jännittää, miten kaupunkilaiset ottavat urbaanin kaupunkijuhlan vastaan.

–Tampereella on totuttu suuriin toritapahtumiin ja kansanjuhliin, joten uudenlainen lähestymistapa tietysti jännittää. Kukkaisviikkoja voisi kuvailla enemmän yhteisölliseksi katutaide- ja ruokafestariksi kuin isoksi torikokoukseksi, mutta uskon tamperelaisten olevan siihen valmiita, Nuorgam sanoo.

Avajaiset Särkänniemessä

Kukkaisviikot avataan keskiviikkona Särkänniemessä kello 16–19. Perinteisen keskustan halki kulkevan kukkaisparaatin sijaan huvipuistoa kiertää Kukkaiskulkue Koiramäen Tiltan johdolla.

–Särkänniemessä ei nähdä sambaparaatia, vaan Koiramäen hahmoja. Mukana on myös ukuleleorkesteri ja itämaista tanssia, Nuorgam kertoo.

Kulkue lähtee kello 16 Särkännimen lipunmyynnistä ja kiertää koko puiston päätyen Taikarantaan esiintymisalueelle.

20 tapahtumapaikkaa

Kukkaisviikkojen avajaisviikonloppu kestää viisi päivää. Ohjelma painottuu kulttuuriin, shoppailuun ja ruokaan.

Taiteesta ja kulttuurista pääsee nauttimaan niin Finlaysonilla, Lastenkulttuurikeskus Rullassa kuin Kulttuuritalo Telakalla kaduille levittäytyvän taiteen lisäksi.

Yksi Kukkaisviikkojen uudistuksista on Ratinan Olympia-aukiolle rakennettu Polku -kukkainstallaatio, joka yhdistää kaupungin ja sitä ympäröivän luonnon.

Keskustan gourmetkortteli

Kukkaisviikkojen Gourmetkortteli tuo palan berliiniläistä ruokakulttuuria Tampereen Pantintalon takapihalle ensi viikonloppuna.

Sisäpihatapahtumassa kaikuvat blues ja roots -painotteiset klassikot, kun ravintolat pistävät pihagrilleillä parastaan perjantai-illasta alkaen.

Urbaani kaupunkikulttuuri näkyy myös Kukkaisviikkojen lasten ohjelmassa. Perheen pienimmille on tarjolla skeittausta, katumaalausta, keppihevosia, musiikkia, saippuakuplia ja paljon muuta ohjelmaa Kuninkaankadulla lauantaina kello 11–15.

Ostoksille ympäri kaupunkia

Myös kaupungin ostoskeskukset ja tavaratalot ovat mukana tapahtumassa.

Käsityötä ja kädentaitoja arvostavia shoppailijoita hemmotellaan erityisesti viikonloppuna Kehräsaaren Korttelijuhlilla ja kesäbasaarilla sekä Tallipihan käsityöläismarkkinoilla. Kestävästä kehityksestä ja kierrätyksestä innostuneiden taas kannattaa suunnata sunnuntaina Koskipuiston KukkaisVilttiKirppikselle kello 11–17.

Uutta tapahtuman ohjelmistossa ovat myös kukka-aiheiset työpajat, joissa osallistujat pääsevät itse sitomaan kukkaseppeleitä, makramee-amppeleita ja kukkavieheitä.

Kukkaisviikkojen ohjelma: http://kukkaisviikot.fi/ohjelma/

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?