Aamulehti oli paikalla seuraamassa Tammerkosken sillan avautumista - Tampere - Aamulehti

Maritta Mustakangas odotti kaksi tuntia Tammerkosken uuden kävelysillan avautumista – Näin silta sai rakentajilta viimeisen silauksen ja avattiin kävelijöille

Elli Felin (vas.), Jaana Jokinen ja Maritta Mustakangas olivat kokoontuneet odottamaan Tammerkosken sillan avautumista perjantaina iltapäivällä.

1.6.2018 17:19

Tampereen keskustassa tehtiin viimeisiä silauksia Tammerkosken uuteen kävelysiltaan perjantaina iltapäivällä. Sillan läheisyyteen oli kahden aikaan kerääntynyt jo muutamia odottajia, vaikka rakennelman avajaisten kunniaksi ei järjestetty mitään ihmeellisempää spektaakkelia. Tamperelainen Maritta Mustakangas on saapunut seuraamaan uuden kävelysillan avautumista jo pari tuntia sitten.

–Uskon sillan tuovan turvallisuutta. Hämeensillalla kävelijät ovat julkisen liikenteen seassa, jolloin vaaratilanteita voi sattua useammin. Tammerkosken silta on kuitenkin erossa muusta liikenteestä, Mustakangas sanoo.

Maritta Mustakangas uskoo uuden kävelysillan tuovan turvallisuutta liikenteeseen.

Silta on ilmoitettu avautuvaksi perjantaina iltapäivällä kello kahden ja neljän välillä, mutta moni on saapunut paikalle jo kahden jälkeen. Mustakangas odottaa sillan avautumista päättäväisesti, vaikka yhä useampi katsoja luovuttaa ja poistuu paikalta. Toivoa kuitenkin on: Työntekijät näyttävät pudistelevan viimeisimpiä rakennustyömaan pölyjä.

Katso, miltä uudella kävelysillalla näytti:

Uuden kävelysillan on tarkoitus toimia kulkuväylänä Hämeensillan remontin ajan ainakin vuoteen 2021 asti.

–Toivoisin sillan jäävän Tampereen katukuvaan pysyvästi, Mustakangas toteaa.

Samaa mieltä ovat myös Jaana Jokinen ja Elli Felin, jotka ovat saapuneet Tammerkosken kupeeseen vapaa-päivän merkeissä. Äiti ja tytär uskovat uuden yhteyden lyhentävän monen työmatkaa.

–Kun ratikkatyömaa on nykyisin joka puolella, silta helpottaa kulkua ehdottomasti esimerkiksi Ratinaan.

Kellon lähestyessä kolmea sillan suljettujen porttien edessä seisovat enää vain Mustakangas ja Heikki Kerppilä. Juuri kun odotus alkaa tuntua hieman liian pitkältä yksi rakennusmaan työntekijöistä lähestyy kävelysillan uloskäyntiä. Ja sitten portit avautuvat.

Tammerkosken sillan on kaavailtu olevan käytössä ainakin vuoteen 2021.

Kävelysillalla alkaa kuhina heti vaatimattoman avajaisseremonian jälkeen. Yhteys on tarkoitettu vain kävelijöiden käyttöön, mikä harmittaa sillalla ensiaskelia ottavaa Kerppilää.

–Itse olin sitä mieltä, että sillalla olisi pitänyt olla myös pyöräväylä. Olen tässä asiassa yrittänyt saada myös kantani läpi, mutta kävelysiltaa pidettiin liian kapeana, hän sanoo.

Erkki Majaniemi (vas.) ja Antti Hakala seurasivat sillan tapahtumia yläilmoista.

Kerppilä on kuitenkin tyytyväinen sillan tarjoamiin maisemiin. Myös Mustakangasta hymyilyttää.

–Hienot ovat puitteet, hän toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut