Hervannan Makkarajärvelle esitetään sittenkin luonnonsuojelualuetta - Tampere - Aamulehti

Tampereelle tulossa sittenkin uusi luonnonsuojelualue Hervantaan – Naapurikunnat eivät innostuneet yhteistyöstä

Tampereen Kintulammille avattiin tänä keväänä luonnonsuojelualue. Myös Hervannan Makkarajärvelle kaavaillaan luonnonsuojelualuetta.­

24.5.2018 17:01

Tampereen Hervannan Makkarajärvelle esitetään sittenkin perustettavaksi luonnonsuojelualuetta.

Maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunki hakee Pirkanmaan ely-keskukselta luonnonsuojelulain mukaista rauhoituspäätöstä 85,9 hehtaarin suuruiselle luonnonsuojelualueelle Makkarajärvi-Viitastenperän alueelle.

Kaupunginvaltuustossa jätettiin tammikuussa yhteensä 41 valtuutetun allekirjoittama valtuustoaloite Makkarajärven-Viitastenperän luonnonsuojelualueen perustamiseksi.

Alueen rauhoittaminen on osoitettu Tampereen kaupungin luonnonsuojeluohjelmassa. Pirkanmaan maakuntakaavassa se on esitetty suojelualueena (S). Hyväksytyssä mutta yhä valituksen alaisessa kantakaupungin yleiskaavassa alue on osoitettu luonnonsuojelualueeksi,​ jonka tarkempi alue ja suojelun perusteet määritellään luonnonsuojelulain mukaisella rajaus-​ tai perustamispäätöksellä.

85,9 hehtaarin alue on kokonaan kaupungin omistama. Alueen keskelle,​ rauhoituksen ulkopuolelle jäisi 1,​9 hehtaarin laajuinen Makkarajärvi,​ joka on yhteistä vesialuetta.

Kaupunginhallitus käsitteli luonnonsuojelualueen perustamista kokouksessaan 18.12.2017. Kaupunginhallitus hylkäsi tuolloin esityksen ja päätti toivomuspontenaan, että pyritään neuvottelemaan Kangasalan ja Lempäälän kanssa laajemmasta luonnonsuojelualueesta, johon osa Makkarajärven aluetta voisi kuulua. Neuvottelu Kangasalan ja Lempäälän johdon kanssa järjestettiin 19.4.2018. Lempäälän kunta ja Kangasalan kaupunki eivät Tampereen kaupungin mukaan näe perustetta jatkaa neuvotteluja.

Lue lisää:Tampereen kaupunginhallitus hylkäsi yllättäen esityksen luonnonsuojelualueen perustamisesta Hervantaan – Kalervo Kummola kirjoitti ponsitekstin nenäliinaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?