Tampereen Paasikiventien ja Paasikivenkadun raja kulkee rampissa - Tampere - Aamulehti

Oliko sakkorysä Paasikivenkadulla vai Paasikiventiellä? – Selvitimme, missä raja kulkee

Poliisi valvoi liikennettä perjantaina Paasikiventiellä, jolla on 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Paasikivenkadun nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa.­

22.4.2018 19:32 | Päivitetty 22.4.2018 21:32

Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein tviittasi perjantaina, että Paasikiventien nopeusvalvonnassa kamera välähti 400 kertaa tunnin aikana.

Poliisi valvoi liikennettä alueella, jolla on 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Pahimmat kaahaajat ajoivat kameraan yli 100 kilometrin tuntinopeudella.

Lue lisää: Onko tässä Tampereen pahin sakkorysä? Kamera välähti yli 400 kertaa tunnissa – Poliisi: "Todella poikkeuksellista"

Kun Aamulehti uutisoi nopeusvalvonnasta lauantaina, nopeusratsian kerrottiin olleen Paasikiventiellä, joka korjattiin myöhemmin virheellisesti Paasikivenkaduksi. Esimerkiksi karttapalvelu Google Mapsissa Paasikiventie on nimetty Paasikivenkaduksi. Tampereen kaupungin karttapalvelusta taas löytyy sekä Paasikiventie että Paasikivenkatu.

Lauantai-iltana ja sunnuntaina Aamulehden lukijat lähettivät toimitukseen runsaasti palautetta, jossa ihmeteltiin toimituksen käyttämää nimivalintaa. Suuri osa lukijoista oli vakuuttunut siitä, että nopeusvalvontaa tehtiin Paasikiventiellä, eikä Paasikivenkadulla.

Lue myös: Tampereen poikkeuksellinen sakkorysä saa täystyrmäyksen – "60 kilometrin nopeusrajoitus on kiusantekoa!"

Kadulla ja tiellä on eroa

Otimme yhteyttä Tampereen kaupungin liikenneinsinööriin Timo Seimelään. Hän sanoo, että Paasikiventie muuttui Paasikivenkaduksi Mustanlahden ja Santalahden väliseltä osalta, kun Rantaväylän tunneli otettiin käyttöön vuonna 2016.

Särkänniemestä päin eli idästä länteen kulkiessa Paasikivenkadun ja Paasikiventien raja vedetään uuden Santalahden rampin kohdalle. Ramppiin asti kuljetaan Paasikivenkatua, ja siitä eteenpäin Paasikiventietä. Ero vaikuttaa muun muassa siihen, kenelle tien hoitovastuu kuuluu.

–Paasikivenkatu on kaupungin hallinnoimaa ja ylläpitämää. Paasikiventie taas on Liikenneviraston hoitama väylä, sanoo Timo Seimelä.

Poliisi valvoi liikennettä perjantaina tiealueella, jolla on 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Paasikivenkadun nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa. Kamera on siis ollut Paasikiventiellä.

Lielahdesta Rantaväylän tunneliin ajettaessa nopeusrajoitus laskee 70 kilometrin tuntinopeudesta 60 kilometriin tunnissa.

Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein kertoi Aamulehdelle lauantaina, että paikalla aiotaan järjestää lähiviikkojen aikana usean tunnin mittainen valvontamaraton.

Päivitys 22.4.2018 klo 21.31: Poistettu lause, jossa puhuttiin nopeusrajoituksen asteittaisesta laskusta Paasikiventiellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?