Tampereen Tammelassa aiotaan purkaa iso opiskelijatalo - Tampere - Aamulehti

Tampereen Tammelassa aiotaan purkaa opiskelijatalo – Tilalle tulossa jopa 14-kerroksinen rakennus

Tammelan täydennysrakentaminen etenee. Myös Tammelan puistokadun ja Vellamonkadun kulmassa aiotaan korvata kerrostalo uudella, entistä korkeammalla asuin- ja liikerakennuksella.

Tältä Toasin uusi opiskelijatalo voisi näyttää. Havainnekuva.­

22.2.2018 17:55

Aamulehti

Tampereen Tammelan alueelle suunnitellaan merkittävää täydennysrakentamista.

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö haluaa purkaa Itsenäisyydenkadun ja Tammelan puistokadun risteyksessä sijaitsevan opiskelijatalonsa. Tilalle rakennettaisiin uusi, entistä korkeampi rakennus, johon tulisi edelleen opiskelija-asuntoja ja liiketilaa. Viitesuunnitelman perusteella uusi rakennus voisi olla korkeimmillaan jopa 14-kerroksinen.

Nykyinen neljäkerroksinen kerrostalo valmistui vuonna 1976 Suomen Työväen Säästöpankin toimitaloksi, mutta se saneerattiin opiskelija-asunnoiksi vuonna 1997. Tampereen opiskelija.asuntosäätiön omistuksessa se on ollut vuodesta 2005. Tontin omistaa Kiinteistö Oy Toastalot.

Kohteen asemakaavoitus alkaa. Asemakaavamuutos perustuu jo aiemmin tehtyyn korttelisuunnitelmaan.

Toinenkin kohde

Asemakaavoitus alkaa myös toisessa kohteessa, joka on ollut mukana korttelisuunnitelmassa. Tammelan puistokadun ja Vellamonkadun kulmassa sijaitseva rakennus aiotaan korvata uudella asuin- ja liikerakennuksella.

Nykyinen, vuonna 1974 valmistunut 7-kerroksinen kerrostalo purettaisiin uuden, mahdollisesti 8-kerroksisen rakennuksen tieltä. Tontin omistaa Asunto Oy Tammelan puistokatu 31–33.

Suunnitelmia esitellään yleisölle maanantaina 5.3.2018 kello 16–18 Galleria Nottbeckissa Finlaysonilla.

Tältä Vellamonkadun kulman uusi talo voisi näyttää. Havainnekuva.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?