Juuri nyt: Jalkapallohalli romahtanut Tampereella - Tampere - Aamulehti

Jalkapallohalli romahti Tampereella – "Tosi paha näky, on aivan maan tasalla"

Hervannan Jalitsu-halli on romahtanut lumen painosta. Maalit olivat rusentuneet rikki painon alla.

2.2.2018 9:59

Jalkapallohalli on romahtanut Tampereella Hervannassa. Asiasta on tiedotettu pelaajien vanhemmille. Lunta oli tullut Hervannassa sijaitsevan Jalitsu-hallin päälle torstain ja perjantain vastaisena yönä niin paljon, että se oli romahtanut.

Halli oli suljettu jo torstaina illalla, eikä sitä käytetty. Esimerkiksi Ilvekselle oli ilmoitettu, että vuorot on peruttu kuuden jälkeen.

Jalitsu-hallin hallituksen puheenjohtaja Jari Weckman vahvistaa tiedon Aamulehdelle.

Tältä paikalta näytti aamukymmeneltä, katso video:

Aamulehden Kati Kalliosaari raportoi paikan päältä:

–Silminnäkijöiden mukaan halli on romahtanut puolen yön ja aamuseitsemän välillä, silloin ei ollut ketään paikalla. Halli on aivan maan tasalla. Eräs koiranulkoiluttaja kertoi, että varttia vailla seitsemältä tänä aamuna halli oli ollut jo romahtanut. Tosi paha näky.

Weckmanin mukaan Hallin kunnossapidon eteen tehtiin työtä koko torstai, kun tulevan lumisateen rajuus oli tiedossa. Weckmanin mukaan ylipainehalli ei kuitenkaan kestänyt torstain ja perjantain välisenä yönä satanutta lumikuormaa, vaan se romahti osin. Torstai-aamuna klo 7:stä lähtien halli laskettiin hallitusti kokonaan alas.

Weckmanin mukaan tuhojen laajuus ei ole vielä kokonaan selvillä, mutta hallin korjaus alkoi välittömästi. Lauantaina aloitetaan hallin romahduttaneen lumen poisto talkootyönä.

–Tarkoitus on, että halli olisi juniorijalkapalloilijoiden käytössä vielä tämänkin talven aikana, Weckman sanoi sähköpostissa perjantai-iltapäivänä.

Katso video: Lumikuorma vaurioitti Jalitsu-hallia myös tammikuussa 2016

Jalitsu-hallin suurin sallittu henkilömäärä on 200.

Jalitsu-halli syntyi vuonna 2012, kun Ilveksen, TPV:n, TKT:n, PP-70:n ja TJK:n perustaman Jalitsu Oy:n ja Tampereen kaupungin yhteistyönä toteutettu jalkapallohalli otettiin käyttöön. Jalitsu-hallin suurin sallittu henkilömäärä on 200.

Lunta oli tullut Hervannassa sijaitsevan Jalitsu-hallin päälle niin paljon, että se oli romahtanut.

Korjaus kello 11.20: Hallissa ei ole pelattu torstaina illalla yhdeksän jälkeen. Se oli suljettu jo silloin, kerrotaan Jalitsu Oy:stä.

Jalitsu-halli sijaitsee Hervannassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut