Kalervo Kummola kommentoi Kotilinnasäätiö-tapausta - Tampere - Aamulehti

Tampereen konsernijaoston puheenjohtaja Kalervo Kummola Aamulehdelle: "Luotan Kotilinnasäätiön tilintarkastajiin"

Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaoston puheenjohtaja Kalervo Kummola (kok.) kommentoi tiistaina Kotilinnasäätiön tilannetta.­

23.1.2018 15:38

Konsernijaosto kuulee kokouksessa Kotilinnasäätiön hallituksen puheenjohtajaa Timo P. Niemistä (kok.) ja varapuheenjohtajaa Jarkko Auvista (sd.). Esityslistan perusteella konsernijaosto ehdottaa muutoksia säätiön sääntöihin.

Sisä-Suomen poliisin talousrikosyksikkö tiedotti maanantaina aloittaneensa Kotilinnasäätiötä koskevan esitutkinnan. Tutkinnassa selvityksen alla on Kotilinnasäätiön Tampereen kaupungilta saama vuokratontti. Poliisi ei ole paljastanut tutkittavia rikosnimikkeitä.

Katso Kalervo Kummolan videohaastattelu:

Kotilinnasäätiön hallitus esti aiemmin päätöksellään kaupungin sisäistä tarkastusta selvittämästä säätiön talouden ja hallinnon tilannetta.

Konsernijaoston puheenjohtaja Kalervo Kummola (kok.) ei halunnut ennen kokouksen alkua vastata suoraan kysymykseen siitä, huolestuttaako kyseinen päätös kaupungin omistajaohjausta.

–Heillä on omat tilintarkastajat siellä ja luotan niihin. Heillä on samat tilintarkastajat kuin kaupungilla, Kummola sanoo.

Konsernijaoston esityslistan mukaan Kotilinnasäätiön uusiin sääntöihin sisältyisi tiedonsaantioikeus ja sisäisen tarkastuksen tarkastusoikeus säätiön toimintaan, hallintoon ja talouteen. Lisäksi sääntöihin ehdotetaan muutosta, jonka mukaan Tampereen kaupunki voi tarvittaessa erottaa Kotilinnasäätiön hallituksen kesken toimikauden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?