Ääniharava Veikko Vallin siirtyy perussuomalaisten valtuustoryhmään Tampereella - Tampere - Aamulehti

Ääniharava Veikko Vallin siirtyy perussuomalaisten valtuustoryhmään Tampereella

Veikko Vallin liittyy Tampereen perussuomalaisten valtuustoryhmään. Valtuustolla on kokous tänään maanantaina illalla. Kuvassa vasemmalta Lassi Kaleva (ps.), Yrjö Schafeitel (Tapu.), Veikko Vallin, Sakari Puisto (ps.), Heikki Luoto (ps.) ja Lasse Oksanen (Tapu.).­

23.10.2017 12:54

Yli 1 600 ääntä kevään kuntavaaleissa saanut Veikko Vallin siirtyy sitoutumattomasta Tampereen puolesta -valtuustoryhmästä perussuomalaisten valtuustoryhmään.

Ryhmät kertoivat siirrosta yhteisessä tiedotustilaisuudessaan Tampereen virastotalolla tänään maanantaina. Vallin siirtyy perussuomalaisten ryhmään sitoutumattomana, sillä häntä ei omien sanojensa mukaan ole vielä hyväksytty perussuomalaisten jäseneksi. Jäsenhakemus on kuitenkin vetämässä.

Vallin kertoi, että jos perussuomalaisten nykyinen puoluejohto olisi ollut vallassa jo ennen kuntavaaleja, hän olisi saattanut olla Tampereen puolesta -yhdistyksen sijaan perussuomalaisten ehdokkaana Tampereella.

–Minulla on paljon yhteistä arvopohjaa perussuomalaisten kanssa, Vallin sanoi tiedotustilaisuudessa.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän koko on muutoksen jälkeen jälleen neljä. Perussuomalaisten ryhmästä lähti aiemmin valtuustokaudella Tiina Elovaara, joka perusti yhden hengen sinisen valtuustoryhmän. Tampereen puolesta -ryhmään jäävät Yrjö Schafeitel ja Lasse Oksanen, joiden mukaan Vallinin siirto tapahtui yhteisymmärryksessä.

Taustaa perussuomalaisissa

Vallin on jo aiemmin ilmoittanut julkisesti pyrkivänsä perussuomalaisiin. Hänen tavoitteenaan on päästä perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaaksi. Eduskuntavaaleissa ehdokkaita voivat asettaa puolueet sekä vähintään 100 äänioikeutetun perustamat valitsijayhdistykset.

Vallinilla on taustaa perussuomalaisissa. Hän toimi ammattinyrkkeilijä Tony Halmeen (1963–2010) kampanjapäällikkönä ja eduskunta-avustajana, kun tämä valittiin vuonna 2003 eduskuntaan. Halme kuului perussuomalaisten eduskuntaryhmään.

Vallinin kuntavaalikampanja oli räväkkä, ja hän muun muassa ilmoitti pyrkivänsä Tampereen pormestariksi. Pormestaria hänestä ei tullut, mutta valtuustopaikan lisäksi hän sai paikan kaupunginhallituksessa. Paikka on henkilökohtainen, joten Vallin ei menetä sitä siirtonsa vuoksi.

Vallin sai Tampereella kymmenenneksi eniten ääniä kuntavaaliehdokkaista. Yrittäjänä rikastunut Vallin on profiloitunut ei-työperäisen maahanmuuton äänekkäänä vastustajana.

Lue lisää: Tony Halmeen kampanjapomosta tuli miljonääri

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?