Pirkanmaalaiskoulujen oppilaiden vanhempia tiedotettu Kuopion tapahtumista Helmi- ja Wilma-viesteillä – ”Varaudumme uhkiin ja erilaisiin häiriötilanteisiin” - Tampere - Aamulehti

Pirkanmaalaiskoulujen oppilaiden vanhempia tiedotettu Kuopion tapahtumista Helmi- ja Wilma-viesteillä – ”Varaudumme uhkiin ja erilaisiin häiriötilanteisiin”

Kuopion tapahtumat ovat saaneet myös pirkanmaalaiskoulut tiedottamaan oppilailleen kriisituesta sekä yleisistä käytännöistä vastaavien tilanteiden varalle.

2.10.2019 11:05 | Päivitetty 2.10.2019 11:14

Aamulehti

Kuopiossa, kauppakeskus Hermanissa, Savon ammattiopiston tiloissa tapahtui tiistaina vakava väkivallanteko, kun koulun oppilas hyökkäsi ihmisten kimppuun luokkahuoneessa. Hyökkäyksessä kuoli yksi ja kymmenen loukkaantui. Loukkaantuneista yksi on epäilty.

Tapahtumat ovat saaneet myös pirkanmaalaiskoulut tiedottamaan koulujen oppilaille tarjoamasta kriisituesta sekä yleisistä käytännöistä vastaavien tilanteiden varalle.

Tampereen seudun ammattiopisto (Tredu) tiedotti huoltajia koulun toimista keskiviikkona aamulla Wilma-viestillä.

Viestissä kerrottiin, että koulun tilat tarkistettiin tapahtuman johdosta, eikä ylimääräistä liikehdintää havaittu toimipisteissä tai lähiympäristössä.

Tredu kertoo Wilma-viestissä, että oppilaitoksessa keskusteluapua tarjoavat esimerkiksi opiskeluhuollon psykologit, kuraattorit ja terveydenhoitajat.

Helmi-viestistä tukea keskusteluun

Myös Helmi-viesti on tavoittanut tamperelaisvanhemmat. Viestin sisältö painottuu toimintaohjeisiin, kuinka vanhemmat voivat turvallisesti keskustella Kuopion hyökkäyksestä alaikäisten lasten kanssa.

Viestissä käydään läpi myös erilaisia tunteita ja ajatuksia, joita tällainen tapahtuma voi lapsessa herättää,

Helmi-viestissä kerrotaan myös, että koulupsykologit ja -kuraattorit sekä kouluterveydenhuolto ovat käytettävissä ja konsultoitavissa kouluilla ja järjestävät tarpeen mukaan oppilaille tukikeskusteluaikoja lähipäivinä.

Vastaavanlaisia Wilma-viestejä on lähetetty myös esimerkiksi Ylöjärvellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut