Kaupin hyvinvointikeskus etenee: ministeriö hyväksyi vihdoin poikkeusluvan - Tampere - Aamulehti

Kaupin hyvinvointikeskus etenee: ministeriö hyväksyi vihdoin poikkeusluvan

Tampereen kaupunki on hakenut lupaa Kaupin sotekeskukselle kolme kertaa aiemminkin, mutta aiemmilla kerroilla sosiaali- ja terveysministeriö on hylännyt hakemuksen.

Kaupin kehityshyvinvointikeskusta on suunniteltu Tampereen yliopistollisen sairaalan naapuriin, Tampereen yliopiston opetuksen käytössä olevan Arvo-rakennuksen viereen

7.11.2019 17:47

Aamulehti

Tampereen Kauppiin suunniteltu ainutlaatuinen sotekeskus on askeleen lähempänä toteutumista. Sosiaali- ja terveysministeriö hyväksyi torstaina poikkeusluvan hyvinvointikeskuksen rakentamiseksi.

Kaupin yliopistollinen kehityshyvinvointikeskus on suunniteltu rakennettavaksi Vieritielle aivan Tampereen yliopistollisen sairaalaan naapuriin. Keskukseen koottaisiin terveyden- ja sosiaalihuollon peruspalvelujen lisäksi alan opetusta sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Mukana olisi myös yrityksiä.

Keskus olisi osa Tampereen kaupungin palveluverkostoa, mutta se palvelisi myös koko Pirkanmaata.

Kehityshyvinvointikeskukseen on tarkoitus tulla Tampereen kaupungin itäisen keskusta-alueen terveysasema sekä muita kaupungin hyvinvointipalveluja. Hyvinvointikeskus korvaa muun muassa Tammelakeskuksen terveysaseman, joka on palvellut 33 000 ihmistä. Kaupin keskus on suunnitelmissa mitoitettu 40 000 ihmiselle.

Aiemmat hakemukset hylättiin

Tampereen kaupunki on hakenut lupaa Kaupin sotekeskukselle kolme kertaa aiemminkin, mutta aiemmilla kerroilla sosiaali- ja terveysministeriö on hylännyt hakemuksen.

Vaikka sote- ja maakuntauudistus kaatui, siihen liittynyt rajoituslaki on edelleen voimassa. Laki edellyttää, että Kaupin sotekeskuksen kaltaisille hankkeille haetaan poikkeuslupa, jotta sopimukseen ei tarvitse laittaa irtisanomisehtoa.

Kehityshyvinvointikeskushankkeen toteuttajana toimii Suomen Yliopistokiinteistöt oy. Hanketta on suunniteltu yhteistyössä Tampereen kaupungin, Tampereen korkeakoulujen, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, Kangasalan kaupungin ja Pirkanmaan sote-valmistelun kanssa.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 26 miljoonaa euroa. Opetus- ja tutkimustoiminnan tilojen eli yliopiston osuus hankkeen kustannuksista on 10 prosenttia, eli sosiaali- ja terveyspalvelujen vaatimien tilojen osuus on 23,4 miljoonaa euroa.

Kaupin hyvinvointikeskus on jo pari vuotta myöhässä alkuperäisestä aikataulusta, sillä alun perin toiminnan ajateltiin käynnistyvän vuonna 2021. Tällä tietoa toiminta voisi mahdollisesti alkaa vuonna 2023.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut