Venepaikat varataan jatkossa sähköisesti Tampereella - Tampere - Aamulehti

Venepaikat varataan jatkossa sähköisesti Tampereella – oman paikkansa lisäksi näkee kaikki vapaat paikat, joista voi valita

Uusi palvelu otetaan käyttöön ensin talvisäilytyspaikan haussa, mutta kesäkaudesta 2020 alkaen se koskee kaikkia venepaikkoja.

Tampereen kaikki venepaikat varataan jatkossa sähköisesti.­

15.10.2019 8:04

Aamulehti

Tampereen kaupunki ottaa käyttöön venepaikkojen sähköisen varauspalvelun 16. lokakuuta. Alkuvaiheessa sillä voi varata talvisäilytyspaikan veneelle tulevaksi talvikaudeksi.

Kesäkaudesta 2020 alkaen kaikki venepaikat varataan uudella varausjärjestelmällä.

Varauspalvelu löytyy osoitteesta https://tampere.venepaikat.fi. Palveluun kirjautumiseen tarvitaan sähköpostiosoite ja verkkopankkitunnukset. Palvelu toimii myös mobiililaitteilla.

Vanha paikka pysyy

–Jos asiakkaalla on jo venepaikka ja vanhan paikkansa haluaa säilyttää, niin sen saa tietenkin pitää, satamapäällikkö Matti Joki sanoo.

Venepaikan vaihtaminen ja paikasta luopuminen kuitenkin helpottuu. Veneensä voi siirtää vaikka eri satamaan tai satamassa laiturista toiseen, jos vapaita paikkoja on.

– Oman venepaikkansa lisäksi näkee myös kaikki vapaana olevat muut paikat, jolloin paikkaansa voi halutessaan helposti vaihtaa, varauspalvelun tekninen suunnittelija Simo Karttunen kertoo.

Edellisvuoden asiakkaat saavat ohjeen uudesta venepaikkavarauspalvelusta kirjeellä.

Sähköinen varausjärjestelmä ja verkkomaksaminen korvaavat paperilaskut. Jatkossa venepaikkalaskuja ei enää lähetetä postitse, vaan paikkansa voi käydä vahvistamassa ja maksamassa verkossa.

Toimii kellon ympäri

Sähköisellä varauspalvelulla venepaikan vuokraus sujuu 24 h/vrk.

Palvelu näyttää reaaliaikaisen venepaikkojen varaustilanteen sekä olennaista tietoa satamista ja niiden palveluista. Vuokraaja valitsee kartalta haluamansa venepaikan ja maksaa paikan verkkopankissa.

Venepaikka tulee varata ensi sijaisesti venepaikkojen varauspalvelulla. Jos se ei ole mahdollista, paikan voi varata ja maksaa palvelupiste Frenckellissä.

Talvipaikka samalta alueelta

Siirtymäkaudella 2019–2020 asiakkaan täytyy varata talvisäilytyspaikka samalta talvisäilytysalueelta kuin viime vuonna. Näin varmistetaan, että kaikki saavat edellisvuotisen paikkansa.

– Jos on esimerkiksi muuttanut, niin talvipaikkaa voi toki hakea muualtakin, Joki sanoo.

Talvipaikan varaus eroaa kesäpaikan varauksesta siinä, että talvikaudeksi ei ole haettavana yksilöityjä paikkoja. Paikka valitaan halutulta talvisäilytysalueelta, ja sen hinta määräytyy veneen koon mukaisesti.

Talvikaudella 2019–2020 ei ole käytettävissä sähköä.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat