Ratikkatyöt etenevät Hatanpään valtatiellä: Näin liikennejärjestelyt muuttuvat seuraavaksi - Tampere - Aamulehti

Ratikkatyöt etenevät Hatanpään valtatiellä: Näin liikennejärjestelyt muuttuvat seuraavaksi

Ensi viikolla eli 27. huhtikuuta alkavalla viikolla Hatanpään valtatien ratikkatöissä aloitetaan uusia työvaiheita, ja liikennejärjestelyihin tulee muutoksia.

Hatanpään valtatie on myllätty ratikkatöiden takia. Kuva on otettu 19. maaliskuuta 2020.

22.4.2020 7:50

Aamulehti

Hatanpään valtatiellä on tehty raitiotietöitä tämän vuoden alusta alkaen. Ensi viikolla eli 27. huhtikuuta alkavalla viikolla aloitetaan uusia työvaiheita, ja liikennejärjestelyihin tulee muutoksia Hatanpään valtatiellä ja sen ympäristössä.

Raitiotieallianssi kertoo tiedotteessa, että työt ovat edenneet suunnitellusti. Tulevissa liikennejärjestelyissä on huomioitu se, että huoltoajo ja kulkuyhteydet yrityksiin sekä kiinteistöihin toimivat. Myös pääsyn Hotelli Ilvekseen sekä Koskikeskuksen ja Ratinan pysäköintihalleihin luvataan toimivan kaikissa työvaiheissa.

Tässä tulevat muutokset kootusti kortteliväleittäin.

Hämeenkatu–Verkatehtaankatu

Viikolla 18 eli 27. huhtikuuta alkavalla viikolla aloitetaan laaja viemärin uusimistyö. Se vaikuttaa liikenteeseen ja pysäköintiin Verkatehtaankadulla ja Pellavatehtaankadulla.

Verkatehtaankadulla, Pellavatehtaankadun ja Aleksanterinkadun välisellä osuudella, tehdään viemärin sukitusta. Sen aikana viemärilinjaa ohipumpataan pumppauskaluston avulla noin kahden viikon ajan. Ohipumppausta tekevät työkoneet ovat Verkatehtaankadulla ja Pellavatehtaankadun liittymässä.

Raitiotieallianssi kertoo, että alueen autoliikenteen sujumiseksi kadunvarsipysäköinti poistetaan Hatanpään valtatien ja Aleksanterinkadun väliltä kokonaan töiden ajaksi. Pysäköintiä poistetaan töiden ajaksi myös Pellavatehtaankadun puolelta. Työ aiheuttaa lisäksi paikoittain jalankulkuväylien kaventumista.

Kaksi viikkoa käytöstä pois ollut Hatanpään valtatien länsipuolen jalkakäytävä Verkatehtaankadun ja Hämeenkadun välillä on otettu jälleen käyttöön. Se oli pois käytöstä kaksi viikkoa.

Hämeenkadun liittymän lähellä aloitetaan ratalaatan rakentamista valmistelevat pohjatyöt niin ikään viikolla 18.

Jalankulkuväylä poistuu käytöstä Hatanpään valtatieltä Koskikeskuksen edustalta 24.–29. huhtikuuta. Syynä ovat vesijohtoliitostyöt. Koskikeskuksen sisäänkäynnit toimivat normaalisti työn ajan.

Verkatehtaankatu–Otavalankatu

Otavalankadun tunnelin vedeneristystyöt jatkuvat. Tunnelin vanha vesieriste on purettu sääsuojateltan alueelta, ja viikosta 17 alkaen asennetaan uusi vesieriste.

Otavalankatu–Vuolteenkatu

Jalankulkuväylä poistuu käytöstä Hatanpään valtatieltä Koskikeskuksen edustalta 24.–29. huhtikuuta. Syynä ovat vesijohtoliitostyöt. Koskikeskuksen sisäänkäynnit toimivat normaalisti työn ajan.

Vuolteenkadun ja Suvantokadun risteyksissä siirretään kunnallistekniikkaa. Töiden takia kiertoliittymiin tehdään ajolinjojen muutoksia töiden edetessä.

27. huhtikuuta alkavalla viikolla Suvantokadun kiertoliittymään tehdään pysyvämmät ajolinjat, sillä liittymän alueella aloitetaan ratalaatan rakentamista valmistelevat pohjatyöt. Suvantokadun liittymä on ensimmäisiä paikkoja Hatanpään valtatiellä, jossa aloitetaan raitiotieradan päällysrakennetöiden eli kiintoraidelaatan ja kiskojen asennuksen valmistelu.

Vuolteenkatu–linja-autoasema

Raitiotieallianssin mukaan linja-autoaseman edustalla jatkuu sähkönsyöttöaseman rakentaminen. Hatanpään valtatiellä tällä kohdalla jätevesi- ja vesijohtolinjan rakentaminen etenee suunnitellusti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos