Tampellaan ilmestyi kaksi isoa puista dinosaurusta - Tampere - Aamulehti

Tampellaan ilmestyi kaksi isoa puista dinosaurusta

Tampellaan Aleksandra Siltasen puistoon ilmestyi kaksi puista dinosaurusta. Suurikokoiset patsaat ovat osa Tampereen päivän taidereittiä, jonka varrella voi tutustua kaupungille sijoitettuihin nykytaideteoksiin.

Suurikokoiset dinosaurukset kiinnittivät ohikulkijoiden huomion Tampellassa torstaiaamuna.­

26.9.2019 18:02 | Päivitetty 27.9.2019 17:49

Moni työmatkalainen pysähtyy nyt aamuisin Tampellan Aleksandra Siltasen puistossa, johon on ilmestynyt kaksi dinosaurusta. Puiset patsaat ovat varsin kookkaita ja tulevat nurkan takaa yllätyksenä myös rutiininomaisesti puistoon Turpiininkadulta kääntyvälle koiranulkoiluttajalle.

Dinosauruspatsaiden lähettyvillä ei toistaiseksi ole minkäänlaista kylttiä, josta selviäisi, miksi ne on tuotu puistoon. Pienen selvittelyn jälkeen käy ilmi, että tamperelaisen kuvanveistäjän Anna Pekkalan Pushing Daisies -teos on tuotu puistoon Tampereen päivää varten. Kylttikin on tulossa paikalle pian.

Anna Pekkala teki dinosauruspatsaat alun perin Mäntän Kuvataideviikoille vuonna 2018. Hänen mukaansa teos sai inspiraationsa huolesta ilmastonmuutoksesta ja lajien massasukupuutosta. ­

Teokset ovat osa julkista taidekokonaisuutta, jonka nimi on Tampere 240 – taidetta Tammerkosken varrella. Reitillä on kaikkiaan kahdeksan nykytaideteosta, jotka ovat esillä 27.9–6.10., eli kaikkiaan 240 tunnin ajan.

Dinosauruksia on oikeasti kolme. Kavereistaan eroon joutunut yksilö on nähtävissä Vuolteentorilla. Kauaa eivät kaverukset kuitenkaan joudu olemaan erossa, sillä ensi viikon jälkeen ne palaavat kotiinsa Mänttään, josta myös Pekkala on kotoisin.

– Ne asuvat Annan vanhempien pihalla, joten ne varmaan palaavat sinne, sanoo Tampereen kaupungin kulttuurituottaja Aliisa Piirla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?