Ratinassa puretaan Rammsteinia ja rakennetaan Blockfestiä - Tampere - Aamulehti

Tältä Ratinassa näytti sunnuntaina: Rammsteinin massiivista tuotantoa purettiin pikavauhtia – Blockfestin puitteet nousevat samaan aikaan

Blockfest aloitti stadionin alueen rakentamisen sunnuntaina aamukuudelta samalla, kun Rammsteinin tuotantoa vielä puretaan.

Stadionilla oli sunnuntaina kova tohina, kun kaksi toimijaa liikutti tavaraa eri suuntiin.

11.8.2019 15:45 | Päivitetty 11.8.2019 22:16

Saksalainen hevijätti oli purkamassa rakenteitaan Ratinan stadionilla Tampereella, kun Blockfestin tuotantotiimi rakentaa jo ensi viikonlopun festivaaleja.

Blockfestin tuotantojohtaja Oskari Hakalan mukaan rakentamisen aloittaminen on aina hieman vuosikohtaista ja alueen muista tapahtumista riippuvaista.

– Sellainen puolitoista viikkoa ollaan joka vuosi vähintään rakennettu.

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali aloitti stadionin puolella rakentamisen sunnuntaina aamukuudelta, mutta muuta festivaalialuetta on Hakalan mukaan rakennettu jo muutaman päivän. Esimerkiksi Ratinannokanpuiston päädyssä oleva toinen lava on jo valmis.

– Siitä puuttuu vain kankaat, ettei tule turhaa tuulikuormaa rakenteille näille päiville.

Sunnuntaina päivällä Rammsteinin lavasta purettiin viimeisiä rakenteita.

Edellinen tapahtuma hidastaa

Hakalan mukaan Rammsteinin keikka tuo haasteita festivaalin rakentamiselle. Normaalisti lavarakenteet kuljetetaan autoilla ja trukeilla stadionin putkea pitkin suoraan lavan edustalle, mutta se ei onnistu Rammsteinin keikan purkamisen takia.

– Joudutaan nostamaan jokainen elementti valtavalla autonosturilla yksitellen katsomoiden yli, joten totta kai se hidastaa rakentamista.

Festivaalien rakentamista hieman helpottaa Hakalan mukaan se, että Rammsteinin keikan lava oli eri päädyssä, kuin Blockfestin päälava. Tapahtumajärjestäjät tekevät muutenkin joissain asioissa yhteistyötä.

Molemmilla keikoilla käytetään samoja kentän peittolevyjä. Tosin Rammstein toi lavan alle myös omia levyjä, koska raudasta valmistettu lava painoi enemmän.

– Levyt on toisaalta ollut meille aina valmiina, koska ne kuuluu sopimukseen.

Suurin yhteinen rakenne oli Blockfestin päälavan läheisyyteen tuleva korotettu vip-katsomo. Se oli rakennettu jo Rammsteinin keikalle.

– Sitä ei oltaisi tällä viikolla ehditty rakentamaan.

Festivaalia rakennetaan Hakalan mukaan tällä viikolla kahdessa vuorossa, vähintään 12 tuntia päivässä. Rammsteinin keikan rakenteet pitäisi kuitenkin olla jo maanantaina aamulla kokonaan purettuna.

– Kyllä tämä on haasteellinen vuosi meille, mutta toisaalta onneksi tätä tapahtumaa on tehty sen verran monta kertaa, että tietyt asiat menee jo takaraivosta.

Blockfestin toiseksi suurin lava oli saatu hyvissä ajoin pystyyn.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: