Kuusi pääsi jatkoon Tampereen Viinikanlahden ideakilpailusta - Tampere - Aamulehti

Kuusi ehdotusta pääsi jatkoon Tampereen Viinikanlahden ideakilpailusta – voittaja tiedossa ensi huhtikuussa, tuomarit tyytyväisiä laatuun ja määrään

Viinikanlahti kuvattuna ilmasta. Sen ympärille rakennetaan 3000 asukkaan kaupunginosa.

14.11.2019 14:57

Aamulehti

Tampereen Viinikanlahden kansainvälisen ideakilpailun toinen vaihe käynnistyi torstaina, kun tuomaristo valitsi kuusi jatkoon menijää ensimmäiseen vaiheeseen palautetusta 57 kilpailuehdotuksesta.

Näiden nimimerkit ovat "Divercity", "Lakes&Roses", "SoBa", "Pärske", "Greenikka" ja "Natural Alliance". Tuomaristo julkistaa voittajan ja muut palkittavat kilpailutöiden tekijät huhtikuussa 2020.

Tampereen kaupungin tavoitteena on Viinikanlahden kansainvälisen ideakilpailun kautta löytää hyvä kaupunki- ja maisema-arkkitehtuurin yhdistelmä uudelle noin 3000 asukkaan kaupunginosalle. Tämä rakennetaan 2020–30-luvulla, sen jälkeen, kun alue on vapaa jätevedenpuhdistamon toiminnoista ja asemakaava valmistunut, Tampereen kaupunki tiedottaa.

Kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen palautettiin 57 kilpailuehdotusta. Kilpailun tuomaristo on tiedotteen mukaan tyytyväinen ensimmäisen vaiheen kilpailuehdotusten määrään, laatuun ja monipuolisuuteen.

Kuusi jatkoon valittua kilpailuehdotusta saa tarkennettuja ohjeita. Kilpailijoilla on helmikuuhun saakka aikaa kehittää kilpailuehdotuksiaan.

- Tampereen kaupunki odottaa toisen vaiheen jälkeen valituilta kuudelta kilpailuehdotukselta lisää kehitystä esimerkiksi toteutuskelpoisuuteen, viheryhteyksiin ja tulevaisuushakuisuuteen liittyen, kertoo tuomariston puheenjohtaja, apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Viinikanlahden alueen suunnittelussa käytetään sähköisiä menetelmiä alusta loppuun. Toisessa vaiheessa palautettavat 3D-mallit tulevat olemaan kiinnostavaa katsottavaa tulostettuina pienoismalleina ja 3D-luolassa.

- Tähän kilpailuun kehittämämme uudet digitaaliset työtavat ovat sovellettavissa muihinkin kaupunkikehityshankkeisiimme, kertoo tuomaristoon kuuluva Tampereen kaupungin Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen.

Toiseen vaiheeseen valitut kuusi kilpailijaa palauttavat jatkokehitetyt suunnitelmansa ensi vuoden helmikuussa. Tampereen kaupunki asettaa nämä nähtäville osana asemakaavan valmisteluaineistoa helmi-maaliskuussa. Tällöin kaupunkilaiset ja muut tahot voivat jättää mielipiteensä. Saatu palaute annetaan tuomariston tietoon. Tuomaristo julkistaa kilpailun voittajat huhtikuussa 2020.

Katso liitteenä olevasta jutusta kaikki kilpailuehdotukset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos