Tampere alkaa tarjota ilmaista ruokaa myös kotona koulua käyville - Tampere - Aamulehti

Tampere alkaa tarjota ilmaista ruokaa kotona koulua käyville – ruokaa jaetaan kahtena päivänä viikossa

Tarjolla on valmiiksi pakattuja ja jäähdytettyjä pääruoka-annoksia koululaisille sekä ruoka-apua perheisiin, joissa on alle kuusivuotiaita lapsia.

Tällaisia valmiiksi pakattuja ruoka-annoksia jaettiin Nokialla Koskenmäen koululla tänä keskiviikkona. Tampere teki perjantaina päätöksen ruoka-annosten jakamisesta omassa kaupungissaan.­

3.4.2020 14:39

Aamulehti

Tampereen kaupunki ilmoitti perjantaina, että esi- ja perusopetuksen oppilailla on mahdollisuus maksuttomaan kouluateriaan myös poikkeusolojen aikana.

Pirkanmaan Voimia valmistaa kouluruokaa koronakriisin aikana niille, jotka kouluruokaa haluavat. Pääruoka-annokset ovat pakattuja ja jäähdytettyjä. Kaikki ruoka annokset ovat laktoosittomia. Erityisruoka-annoksia ei pystytä turvallisuussyistä tarjoamaan.

Ruoat jaetaan kaksi kertaa viikossa, maanantaina ja keskiviikkona. Toiminta pyritään aloittamaan pääsiäisen jälkeen.

Tampereen kaupunki toivoo, että jokainen perhe, joka tarvitsee kouluruuan lapselleen tai lapsilleen, vastaisi kyselyyn.

Lisäksi voi ilmoittaa mahdollisen tarvittavan ruoka-avun, joka koskee alle kuusivuotiaita perheenjäseniä. Kaupunki pyytää vastauksia 7. huhtikuuta kello 12 mennessä.

Kaupungin kysely löytyy täältä.

Ruokaa voi noutaa tai sitä saa kotiin

Jos perheessä on useita esi- ja peruskoulua käyviä lapsia tai nuoria, tehdään vain yksi ilmoitus, jossa kerrotaan perheen koululaisten ja alle kuusivuotiaiden lasten määrä sekä ruuan noutopaikka.

Noutopaikkoja on kymmenen.

Noutopaikat ovat Tesoman, Lielahden, Kämmenniemen, Linnainmaan, Karosen, Ahvenisjärven, Vuoreksen ja Sammon koulut sekä Talvitien ja Aleksanterin koulutalot.

Jos ruokaa ei ole mahdollista noutaa itse, kyselyssä voi myös ilmoittaa, että tarvitsee ruoan kuljetusapua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?