Suurikokoinen nosturi siirretään Tampereen Suvantokadulle sunnuntai-iltana - Tampere - Aamulehti

Suurikokoinen nosturi alkoi nousta Tampereen Suvantokadulle sunnuntai-iltana – Magneettitutkimuslaite nostetaan sen avulla paikoilleen Koskikeskuksen katon läpi

Pihlajalinnan uusi magneettitutkimuslaite painaa 7000 kiloa, joten se täytyy asentaa järeällä nosturilla.

Nosturia kasattiin Koskikeskuksen edustalle suuren magneettitutkimuslaitteen siirtämistä varten.

14.7.2019 17:44 | Päivitetty 14.7.2019 22:16

Aamulehti

Koskikeskuksen edustalle nousee sunnuntai-illasta lähtien valtava nosturi. Sitä käytetään Pihlajalinna Koskiklinikan uuden 3T-magneettitutkimuslaitteen asentamiseen. Seitsemäntuhatta kiloa painava laite nostetaan paikoilleen Koskikeskuksen katon läpi.

Ajoneuvonosturi sijoitetaan parkkihalliin johtavan risteyksen kohdalle Suvantokatulla. Nosturia kasataan sunnuntaina Koskikeskuksen sulkeuduttua kello 20 lähtien.

Urakoitsijan edustaja Matti Sundström kertoo, että asennus kestää kuudesta seitsemään tuntiin. Sen aikana alueella on poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä.

– Hatanpään valtatieltä Ratinaan päin menevä kaista on suljettu, mutta ylöspäin menevät kaistat on käytössä. Yksisuuntaisesta kadusta on tehty kaksisuuntainen työn ajaksi.

Sundströmin mukaan kasauksen aikana jalankulkijoiden pääsy on estetty Koskikeskuksen puoleisella jalkakäytävällä. Päivällä kulku on normaalia, mutta noston aikana katu on jälleen suljettu ja liikenteenohjaajat ovat paikalla.

Sääolosuhteet voivat muuttaa noston aikatauluja

Magneettitutkimuslaitteen nostaminen aloitetaan suunnitelmien mukaan maanantaina kello 21.

– Nosto on hyvin lyhyt ja se kestää vain tunnista kahteen. Aikaa menee kappaleen asettelemisessa paikalleen, Sundström sanoo.

Päivän sääolosuhteet, kuten tuulisuus, voivat vaikuttaa työn etenemiseen. Tällä hetkellä tuulisuus ei vaikuta tuovan ongelmia nostolle. Vesisateen määrät sen sijaan aiheuttavat tällä hetkellä huolta, sillä huomiselle on ennustettu sateita.

– Rankka vesisade olisi haitallista, sillä noston aikana Koskikeskuksen katto avataan. Seuraamme säätilan kehittymistä huomisen ajan, mutta tällä hetkellä ennuste näyttää, ettei illalla sataisi. Toivotaan, että pitää paikkansa, Sundström sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos