Potkulaudat pysyvät katukuvassa myös talvella - Tampere - Aamulehti

Potkulautakausi jatkuu läpi talven Tampereella, ainoastaan rankkojen lumisateiden aikaan laudat kerätään pois – Tukholmassa talvilautailua on kokeiltu jo

Kulunut kesä on ollut potkulautoja vuokraavan yrityksen mukaan hyvä.

Tampereen katukuvassa on nähty tänä kesänä Tier- ja Voi-sähköpotkulautoja. Sähköpotkulautojen levittäytyminen kaupunkeihin on lähtenyt tarpeesta löytää uusia vähäpäästöisiä liikkumisen muotoja, sanovat alan yritykset.

3.10.2019 18:26

Aamulehti

Potkulautakausi jatkuu myös talvella. Tampereella potkulautoja vuokraavat Voi ja Tier aikovat kummatkin jatkaa vuokrausta myös talvella.

Potkulautoja vuokraavan Tierin Tampereen toiminnasta vastaava Juuso Koskela kertoo, että kautta jatketaan, mutta vielä on vähän avoinna, millaisia muutoksia lautoihin tehdään.

Voin Suomen markkinointipäällikön Mathias Soinin mukaan lautojen nopeusrajoitukset otetaan käyttöön syksyn aikana.

Talvi ja sää luonnollisesti vaikuttavat lautailuun. Yhtiöt kertovat, että rankkojen lumisateiden aikaan laudat kerätään pois, jotta aurauskalusto pääsee liikkeelle.

Yritykset uskovat että laudoille on kysyntää talvellakin.

– Lisäämme lautoja kadulle aina kysynnän mukaan. Viime talvena käyttäjiä riitti hyvin Tukholmassa, Soini sanoo.

Kylmyys vaikuttanee paitsi ihmisten haluun liikkua laudoilla myös akkujen ja siten lautojen tehoon. Soini tosin sanoo, että laudat toimivat viime talven hyvin Tukholmassa.

– Käytämme samaa akkuteknologiaa kuin muun muassa Tesla ja muut sähköautonvalmistajat. Sähköpotkulaudoissamme on lithiumioniakut.

Potkulaudat arjessa mukana

Koskela arvioi, että lautojen käytössä vähenee huvikseen ajelu ja käyttö keskittyy arkiliikkumiseen, kuten työ- ja koulumatkoihin. Se vaikuttaa myös Tierin toimintaan.

– Muutamme operaatiotamme siihen suuntaan, että pyrimme olemaan arjessa mukana niin, että olemme aamuseitsemältä siellä juna-asemilla ja bussipysäkeillä, missä ihmiset kulkevat, Koskela kuvailee.

Koskelan mukaan kulunut kesä on Tampereella ollut hyvä ja jo nyt voi sanoa, että toiminta jatkuu myös ensi kesänä.

Myös Voi on ollut kuluneeseen kesään tyytyväinen.

– Ensimmäinen kesä sujui erinomaisesti liiketoiminnallisesti. Olemme iloisia siitä miten moni on valinnut kyseisen liikkumisvaihtoehdon, Soini sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut