Keskusta tyrmää Tampereen kriittisen sote-kannan, esittää lausunnon hylkäämistä - Tampere - Aamulehti

Keskusta tyrmää Tampereen kriittisen sote-kannan, esittää lausunnon hylkäämistä – perussuomalaiset haluaa lausunnosta ytimekkäämmän

Lähettämässään tiedotteessa keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jouni Ovaska kuvaa Tampereen sote-lausuntoa vastuuttomaksi. Arkistokuva.­

3.6.2018 18:36

Keskustan valtuustoryhmä ei hyväksy maanantaina Tampereen kaupunginhallituksen käsittelyyn tulevaa esitystä lausunnoksi maakunta- ja sote-uudistuksesta.

Lähettämässään tiedotteessa keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jouni Ovaska kuvaa lausuntoa vastuuttomaksi ja sanoo, että keskustan ryhmällä ei ole edellytyksiä hyväksyä sitä. Keskustan valtuustoryhmässä on neljä jäsentä.

Ovaskan mukaan lausunto on ristiriidassa Pirkanmaan maakuntahallituksessa kaikkien puolueiden yhdessä hyväksymän kannanoton kanssa, jossa uudistuksen eteenpäin vieminen katsottiin tärkeäksi ja tarpeelliseksi.

"Lausunnon ehdotukset huomioitava"

Maanantaina Tampereen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi tulevassa kaupungin lausunnossa suhtaudutaan kriittisesti maakunta- ja sote-uudistukseen. Lausunnon mukaan sote-uudistuksessa tulee ottaa huomioon Tampereen kaupungin erityispiirteet elinvoima- ja kasvupalveluiden sekä sosiaali- ja terveysuudistuksen osalta.

Tampere katsoo, että lausunnon ehdotukset tulee huomioida osana maakunta- ja sote-uudistusta. Kaupunginhallituksen päätösehdotuksessa esitetään valtuuston päätettäväksi, että Tampereen lausunto eduskunnalle maakunta- ja sote-uudistuksesta hyväksytään.

Ovaskan mukaan keskustan valtuustoryhmä ei halua toimia sote-uudistuksen jarruna.

–Tampereen kaupunki on antanut sote-uudistuksesta useita lausuntoja. On eriskummallista, että nyt otettaisiin kantaa lakiesityksiin, joista osa on jo käsitelty eduskunnan valiokunnissa.

–Tulemme esittämään maanantain kaupunginhallituksessa, ettei Tampere anna asiasta lausuntoa ja että esittelijän ehdotus hylätään, Ovaska sanoo lähettämässään tiedotteessa.

Perussuomalaiset haluaa lausunnosta ytimekkäämmän

Myös neljäjäseninen perussuomalaisten Tampereen valtuustoryhmä on ottanut kaupungin sote-lausuntoon kantaa jo ennen kaupunginhallituskäsittelyä. Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva kirjoittaa Facebookissa, että Tampereen lausuntopohja on hyvä ja asiallinen.

–Perussuomalaisten valtuustoryhmä näkisi kuitenkin, että kaupungin lausunnon ydinviestin tulisi olla selkeämpi ja suora Helsingin tapaan: Perutaan sote- ja maakuntauudistus, Kaleva toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?