Tuuli keskeytti Pispalan haulitornin purkutyöt Tampereella - Tampere - Aamulehti

Tuuli keskeytti Pispalan haulitornin purkutyöt – Pultit piti kiristää uudestaan torniin

Tiistain urakkana piti olla haulitornin huipun nosto maahan kunnostusta varten. Remontti olisi jatkunut hauliputken purkutöillä. Työt jatkuvat näillä näkymin torstaina.

Jouni Alvari ja Tauri Raittoja kohosivat nostolavalla haulitornin huipulle tiistaiaamuna. Nosturi oli valmiina kannattelemaan työhuonetta, jos tornin huippu olisi irrotettu jalustasta.­

31.3.2020 15:04

Aamulehti

Työmiehet ehtivät valmistella Pispalan haulitornia sen huipun irrottamista varten tiistaina. Kreate Oy keskeytti purkutyöt kello 11 jälkeen, kun tuuli yltyi liikaa.

Jo kertaalleen irrotetut pultit haulimestarin työhuoneen alta on kiinnitettävä takaisin paikoilleen, jotta torni pysyy tukevasti yhtenä kappaleena. Työmaapäällikkö Mikko Heija kertoi, että purkutöitä jatketaan aikaisintaan torstaina.

Keskiviikoksi on ennustettu liian tuulista säätä yläilmojen purkutöille.

Tiistaiaamuna puoli kahdeksalta kaksi miestä nousi nostolavan kyydissä haulimestarin työhuoneen vierelle. Tauri Raittoja hyppäsi sisään työhuoneeseen ja Jouni Alvari nousi lavalla tornin huipulle.

Katso videolta, miten haulitornin purkutyöt alkoivat:

Raittoja vetäisi nosturin ketjuista koukut sisälle työhuoneeseen ja Alvari pudotti nostoketjut seuraavaksi katon läpi sisälle koppiin. Tuulen nopeus oli aamulla vain noin kolme metriä sekunnissa, mutta silti Alvarin lava kiikkui katon vierellä huomattavaa vaakaliikettä.

Tuuli yltyi koko ajan

Myöhemmin tuuli yltyi koko ajan, kun työmiehet kävivät kahdella nostolavalla irrottamassa pultteja tornin ensimmäisen ristikkoliitoksen kohdalta. Nosturissa oli Heijan mukaan neljä tonnia vetoa, jotta torni pysyy varmasti kasassa.

– Vaikuttaa siltä, että hytti kyllä nousee.

Lue lisää: Pispalan maamerkki katoaa maisemasta puoleksi vuodeksi – puretaan aprillipäivän tienoilla

Kello 11 jälkeen Heija neuvotteli työmiesten kanssa. He keskeyttivät haulitornin purkutyöt, koska tuuli yltyi jatkuvasti.

Keskiviikkona tuulee liikaa, kun nopeusennuste on aamuyhdeksäksi viisi metriä sekunnissa. Torstaiaamuna työt on tarkoitus aloittaa mahdollisimman aikaisin, jotta purku voidaan aloittaa aamun tyyninä tunteina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?