Liukkaus haittaa bussiliikennettä Tampereen seudulla, myöhästymisiin kannattaa varautua - Tampere - Aamulehti

Liukkaus haittaa bussiliikennettä Tampereen seudulla, myöhästymisiin kannattaa varautua – "Olosuhteet ovat nyt äärimmäisen vaikeat"

Hinausauto tuli hätiin, kun bussi jäi jumiin Koivistonkylän Tredun pysäkille.

8.2.2019 10:51

Talvisää aiheuttaa junien lisäksi haittaa myös bussiliikenteelle. Runsas lumentulo ei busseja niinkään kiusaa, vaan liukkaus.

–Olosuhteet ovat nyt äärimmäisen vaikeat. Siellä on plusasteita ja vesitihkua tulee, joten myöhästymisiin kannattaa varautua, sanoo joukkoliikennelogistikko Juha Kortteus Tampereen seudun joukkoliikenteestä.

Varsinkin mäet voivat olla hankalia, jos lunta on kertynyt paljon ja pysäkki sattuu olemaan siinä mäessä.

Kun sää lauhtuu ja lämpötila nousee plussan puolelle, lumi tamppaantuu ja muuttuu liukkaaksi.

Linja 12 hetken poikkeusreitillä

Jos pysäkki on mäessä bussi voi jäädä jumiin ja luisua penkkaan. Näin kävi linjan 12 bussille tiistaina Tampereen Koivistontiellä Tredun pysäkin kohdalla.

Torstaina linja 12 siirrettiin väliaikaisesti poikkeusreitille Hallilassa vaikean ajokelin vuoksi. Nyt bussit kulkevat taas normaalireittiä.

–Pehkusuonkadun ja Havumetsänkadun risteys Hallilan koulun lähellä oli täynnä pehmeää paakkua. Linja-auton vauhti piti pysäyttää kääntyessä minimiin. Siinä kohdalla on myös mäkeä, johon bussit jäivät väkisinkin kiinni, Kortteus kertoo.

Linjaa ajettiin siksi torstaina suoraan Loukkaankatua pääteasemalle Hallilaan. Takaisinpäin bussit pääsivät normaalireittiä.

Lumentulon ja pakkasen bussikalusto kestää Karuston mukaan hyvin.

–Täristäminen voi kuitenkin lyhentää tekniikan käyttöikää, kun lumi ja jää muuttavat tienpinnat röpyliäiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut