50 auton renkaat puhkottiin Tampereella – Mysteeri ei ole vielä selvinnyt - Tampere - Aamulehti

Tutkinnanjohtaja uskoo, että Lentävänniemen sarjapuhkojan henkilöllisyys selviää ennemmin tai myöhemmin – ”Vetoamme nyt alueen nuoriin ja heidän vanhempiinsa”

Kymmenistä autoista puhkottiin renkaita Tampereen Lentävänniemen alueella joulukuun lopussa. Tapaus ei ole vielä selvinnyt, mutta tutkinnanjohtaja uskoo, että ennemmin tai myöhemmin tekijä tai tekijät tulevat poliisin tietoon.

9.1.2020 14:44

Aamulehti

Tampereen Lentävänniemen alueella puhkottiin 50 auton renkaita sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 30. joulukuuta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Markku Laakso kertoo, että erikoinen tapaus ei ole vielä selvinnyt ja sen tutkinta jatkuu edelleen.

Laakso kertoo, että tällä hetkellä poliisi toivoo saavansa käsiinsä videon tai videoita, joita on kuvattu tilanteesta ja jaettu eteenpäin sosiaalisen median alustoilla. Vaikka poliisi ei ole vielä nähnyt tallenteita, on Laakson mukaan poliisilla luotettava tieto siitä, että videoita on kuvattu.

– Nyt toivommekin, että videoista tietävät tulisivat kertomaan niistä poliisille. Vetoammekin nyt Lielahden ja Lentävänniemen alueen nuoriin sekä heidän vanhempiinsa, jotta he kertoisivat meille tietonsa.

Tällaista jälkeä tuli tihutyön jäljiltä.

Poliisi peräänkuuluttaa suoraselkäistä toimintaa

Laakso uskoo tilanteen olevan kiusallinen henkilöille, jotka asiasta tietävät, mutta eivät uskalla niitä kertoa.

–Henkilö, joka kertoo poliisille tietonsa saa itselleen ainakin puhtaan omantunnon ja se tuntuu paremmalle kuin se, että asiaa salailee. Mielestäni tässä tilanteessa vaaditaan selkärankaista toimintaa. Kertomatta jättäminen ei ole rohkeutta.

Laakso muistuttaa, että asia on koskettanut suurta määrää paikallisia asukkaita ja varmasti monet tuntevat jonkun, jonka renkaita on puhkottu.

– Tämä on vähän kuin yhteinen asia ja jo siksikin tämä olisi hyvä saada selvitettyä.

Merkittävät vahingot

Laakso kertoo, että tähän mennessä on ilmoittautunut 50 asianomistajaa, joiden autot ovat joutuneet ilkivallan kohteeksi.

– Vahingot ovat merkittävät. Emme kuitenkaan vielä tässä vaiheessa tiedä varmaksi sitä kuinka korkeaksi korvaussumma kokonaisuudessaan nousee.

Laakson mukaan asia täsmentyy lähiaikoina.

– Lähetämme kaikille asianomistajille kirjeen, jossa pyydämme tarkkoja tietoja vahingoista sekä vaatimuksista. Kun kirjeet ovat palautuneet, osaamme sanoa, kuinka korkeaksi rikoksen kokonaisvahingot nousevat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos